1- Salonlar da
2- Sokaklar da
Salon siyasetinde uzak duralım mı?.
Neden derseniz…
Halktan uzak sadece kendisi ve kendilerine özel yapılan siyaset genelde burjuva politikası yapan ideolojik bir amacı olmayan partilerde yapılır.
Bu salonlarda kimse kimseye soru sormaz, öz eleştiri yapılmaz, tartışma olmaz , neden biz iktidar olmamız gerekirken olamıyoruz konuşulmaz,
Doğrusu bir kulüp toplantısı gibi sadece salona yönelik konuşulur bu salonlarda sadece üç / beş göz alıcı pankart vardır ayrıca fotoğraf çeken genelde susan bir yapı vardır ayrıca zararı nedir nasıl bir yansıma ve etkileşim olur.
– sürekli huzursuzluk devam eder…
– sürekli hizip içerisinde çalışmalar devam eder …
– sürekli bana necilik devam eder…
– sürekli dedikodu devam eder…
– sürekli kavga devam eder…
– sürekli küslük devam eder …
– sürekli bugün olmadı yarın olacak umudu devam eder…
– sürekli değişim olmalı konuşmaları devam eder …
– sürekli kin nefret / sürekli yıpranma devam eder…
– sürekli hüzün devam eder..
bunun gibi çok olay salon siyasetinin sonuç bildirgesidir.
Peki olması gerekli Sokak siyaseti’
Halkın yanında hatta halkı sürecinin içerisine katarak mücadelenin bu ülkenin tüm insanları adına yapıldığını inandırmak bu inançla büyümek gelişmek kendine ve örgütüne gelişmişlik kazandırmak seni parti olarak yukarılara taşır…
Sokaklarda bana oy verin demeyeceksin öyle anlaşılır bir dil kullanacaksın ki bana oy vermeniz gerekiyor diyeceksin.
Neden sorusunun cevabı ise tam olarak senin yaptığın ve anlatmak istediğin politika olacaktır.
Yanlış anlattığında veya yalan anlattığında bu sana değil partine zarar verdiğini düşüneceksin sokaklar (vatandaş) her şeyin en iyisini anlarlar bunu çok iyi bilmek lazım.
Sokak siyaseti broşür dağıtmaktan ziyade anlatmakla olur bu anlatmak seçimlerden bir gün sonra başlayıp bir sonraki seçim gününe kadar sürmeli sadece seçimlere az kala sokaklara çıkmak vatandaşın siyasetçiye güvenini zayıflatır.
Sokak siyasetinde cinsler, meslekler, dinler, gelişmişlikler senin karşına çıkacaktır bunlara karşı toplumsal siyaset modelini iyi, bilip iyi anlatacaksın ki karşındaki senin partine oy versin sadece partinin seçim bildirgesine dayalı konuşmalar yapmayacaksın sokak farklı bir dil kullana bilir dikkat etmek seni güçlü kılar.
Aslında örgüt seçimleri de sokakta olmalı bunun modeli ‘Çarşaf’ liste bu model çalışma sokakları hareketlendirir.
Sokaklar siyaseti unutmuş vaziyette bu siyasi getiri değil siyasi tıkanıklıga sebep.
Tıkalı olan Siyasi anlayış halka anlatım modeli değiştirmek zorunda kalıyor halka hak kavramından ziyade din ve fukaralık yaklaşımı anlatılıyor bunun getirisi sadece günü birlik oysa siyaset devleti yönetme şeklini ortaya koymaktır.
Son söz
Sokakta kim varsa…! O var olur.
SOKAK SİYASETİNİN GETİRİSİ ‘İKTİDAR’