Teknolojinin hızla ilerlemesiyle bilgisayar, akıllı telefonlar, tabletlere olan ilgi gitgiderek artmaktadır. Hiç şüphesiz bilgisayar ve internet doğru kullanıldığı sürece faydaları saymakla bitmez.
Bilgi akışı ve iletişimi kolaylaştıran sanal alem beraberinde yanlış içeriğiyle sağlık ve sosyal problemleri beraberinde getirmektedir. İnternet doğru kullanıldığı sürece eğitim alanında, bilgi alanında gerçek bir nimettir. Ebeveynlerde başta internetin ödev ve araştırma açısından dolayı sıcak bakmışlardır.
Ancak çocukların ödevden daha çok oyunlar,arkadaşlarıyla anlık ileti gönderme, alma isteği, sohbet odaları ile yabancılar yazışarak saatlerce boşa zaman harcamaktadırlar. Bu da çocuklarımızın eğitim alanında başarısızlıklara, unutkanlık vakalarının artmasına, ciddi görme bozukluklarına, psikolojik ve bedensel gelişimlerini , aile ve sosyal ilişkilerini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu da çocuğun gelecekte akademik ve kişisel gelişimini kötü yönde etkilemektedir. Uzun süreli bilgisayar kullanımı sırt ve boyun ağrılarına, el bileklerinde ve parmaklarda uyuşma, ağrılara, uyku saatlerinin azalmasına neden olmaktadır . Uyku azlığı çocukta konsantrasyon gücünün azalmasına, yorgunluğa, kendi başına günlük ihtiyaçlarını yapamamasına, veriminin düşmesine, aile ilişkilerinin aksamasına, çevresine, arkadaşlarına zaman ayıramamasına, öğrenme zorluğu çekmesine neden olur. Değerli tüm vaktini bilgisayar başında geçirir. Bu bağımlılık çevresinde hoşgülmeyen, faydalı, verimli olamayan, uyarılara, birçok olumsuz eleştir alır.
Bilgisayar bağımlılığının en önemli belirtileri çocuk bilgisayardan ayrı kalamaz,ayrı kaldığında mutsuz ve sinirli olur. Sonucunda da verim azlığı başarısızlığa neden olur. İş ve okul başarısı düşer. Bu yüzden özellikle ailelerin bilgisayar ve internet hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. nternetin fayda ve zararları hakkında çocuklara doğru biçimde aktarmak. Uygunsuz, şiddet içeren oyunlardan, sanal sohbetlerden uzak tutun. Uzmandan destek alın.İlginizi asla azaltmayın. Günlük internet kullanımını olabildiğince minumum saate indirin. İnternet başında yanlız bırakmayın. Çocuğunuza internet dışında etkinlikler hazırların. Birlikte daha fazla zaman geçirin. Çocuğunuzu daima bilinçlendirin. Lütfen bilinçlenelim ve bilinçli nesiller yetiştirelim.Unutmayın , çocuğunuz ilk sizi örnek alır.