Sokak lambalarından Süper Amatöre…

SABİT ÖZKESER

 

Yarım asırdan fazla bir geçmişi olan kulübün şimdi hedefi önce Bölgesel Amatör Ligi (BAL), sonrasında ise 3. lige çıkmak olduğu belirtildi.

BÜYÜK MUTLULUK YAŞATTILAR

Yaklaşık 11 yıl önce tesislerinin yıkılması üzerine Yüreğir İlçesinin Cumhuriyet Mahallesi gençler, sokak lambaları altında ve fırsat buldukça misafir tesislerde yaptığı çalışmalarının meyvesini  Süper Amatör Kümeye yükselerek gördü. 1970 yılında Cumhuriyet Mahallesi gençleri, sabrın sonunu çalışarak yeni yönetimiyle,  teknik heyetle ve cefakar futbolcularla gördü.  2022-2023 futbol sezonunda Süper Amatör Küme’de mücadele edecek olan Yüreğir Demirspor takımı, buralara gelene kadar tesisi olmadığı günlerde Merkez Park’ın çimlerinde sokak lambaları altında antrenmanlarını sürdürerek maçlara hazırlanıyordu.

ALİ YİĞİTALP GOL KRALI OLDU

Çok zor koşullar altında Adana 1. Amatör Küme’de mücadele ederek Süper Amatör Kümeye yükselen  İşadamı Murat Özaslan başkanlığındaki Yüreğir Demirspor’da bir başka mutluluk ise gol kralının da kendi takımlarından çıkması.  Yüreğir Demirspor’da forvet oyuncusu Ali Yiğitalp 24 golle  gol kralı oldu. Takımın şampiyon olmasında büyük katkısı olan ve attığı gollerin yanı sıra başarılı futbolu ile de dikkat çeken Ali Yiğitalp, 6 yıldan beri futbol oynadığı Yüreğir Demirspor’un Süper Amatör Kümeye çıkmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Bunun yanında benim de gol kralı olmam bana çifte mutluluk yaşattı” dedi.