“İnşaatta yapay zekada geç mi kalıyoruz?”

Cem kafadar sunumunda; yapay zekanın bugünkü koşullarda insan zekasına erişemeyeceğini, insan beyninin 100 trilyon sinapsle,Catgpt’nin ise 2 trilyon sinapsle çalıştığını, ancakDeepseek gibi yeni teknojilerle bu denklemin bozulabileceğini, makinelerin çok hızlı bir öğrenme kapasitesine sahip olduğu söyledi.

Gelecek on yılda, son 250 yılda yaşanan değişimlerin toplamına eş bir dönüşümle karşılaşacağımıza inanan çok düşünür ve teknolojist olduğunu belirten Kafadar; “Tarihi hep kazananlar yazmıştır. Geleceğin tarihini ise bugün algoritmaları yazanlar ve bu güce sahip olanlar yazacaktır” dedi.  Ancak bu algoritmaların şeffaflığını sağlayamazsak, sonuçlarının insanlık için tehlikeli olacağını da ilave etti.

Kafadar aynı zamanda yapay zekanın inşaat mühendislerinden hangi işleri alacağını, hangilerini alamayacağını, risklerini, 2030 yıllarında şantiyelerin nasıl görüneceğini de anlattı. Sunumun bitiminde Kafadar; salondan gelen soruları yanıtladı.