“Reşatbey’deki Semt Pazarı ‘Kapalı ve Sabit’ olsun”
>> SABİT ÖZKESER
“PROJE GERÇEKLEŞİRSE ÇEVRE KİRLİLİĞİ DE
ORTADAN KALKMIŞ OLACAK”
Adana için daha önce en önemli sorunlardan biri durumundaki “Trafik” olmak üzere “Kaldırım işgali” ve “Kasım Gülek Köprüsü” gibi sorunları gündeme getiren, çözüm önerilerinde bulunan Yüksek Mimar Mehmet Işık, bu kez de Seyhan ilçesindeki en modern ve kentin merkezi konumundaki mahallelerden Reşatbey’de hizmete giren Millet Bahçesi’nin bitişiğine kurulan semt pazarı için 23 Mayıs 2025 tarihi itibariyle Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na dillekçe verdi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yıkılan ve yerine Millet Bahçesi yapılan eski 5 Ocak Stadı önündeki sokağa semt pazarı kurularak yıllardır Reşatbey Mahallesi’nde vatandaşlara hizmet sunduğunu anımsatan Işık, “önerim hayata geçmesi durumunda halkımız alış verişini çok rahat bir şekilde yapacak ve çevre kirliliği de ortadan kalkmış olacak” dedi.
“KADINLAR DA ÜRETTİKLERİNİ SATARAK
EV EKONOMİSİNE KATKI SUNACAKLAR”
Adana Mimarlar Odası Kent Sorunları Komisyon Üyesi Mehmet Işık, Reşatbey Mahallesi’ndeki semt pazarının kapalı ve sabit kalması için şemasını da çizerken, belediyeye sunduğu dilekçede şu görüşlere yer verdi:
“5 Ocak Stadyumu yerine 3 yıl önce Millet Bahçesi inşaatı başladığında TOKİ İnşaat Dairesi Başkanlığına bir mektup göndermiştim ve ‘Adana’mızın en güzide semtinde, Vali evinin karşısında haftada 2 gün kurulan semt pazarı çirkin görüntü kirliliği yaratmaktadır. Bu nedenle Millet Bahçesi yapılmakta olan alanın batı cephesinde bu semt pazarının kapalı semt pazarı haline getirilmesi için yeterli alan bırakılması Adana için bir ihtiyaçtır’ demiştim. Şu anda tamamlanmış olan Millet Bahçesi inşaatının talep ettiğim cephede yeterli alan bırakılmıştır. Belediyemize düşen görev bu alanı kapalı ve semt pazarı haline getirmesidir. İçinde sebze ve meyve satılan bölüm dışında, et, süt ve deniz ürünleri ile kuru gıda satış yeri de bulunan şarküteri bölümleri de bulunan bir bölüm de olmalıdır. Şarküteri bölümü haftanın 7 günü, diğer sebze bölümü yine Çarşamba ve Perşembe günleri, diğer günler ev kadınlarının kendi ürettikleri, yiyecek, ev eşyası gibi ürünlerin satıldığı bir alan olarak düzenlenebilir. Bu önerime ilişkin teklif vaziyet planını görüşlerinize sunarım.Saygılarımla.”