Seyhan’a halk kütüphanesi

Kültür (Web Sitesi) - Web Sitesi | 18.12.2023 - 10:46, Güncelleme: 18.12.2023 - 10:46 3213+ kez okundu.
 

Seyhan’a halk kütüphanesi

Seyhan’ın Bilge Başkanı Akif Kemal Akay, Yeşilyurt Mahallesi’ne SEYTİM, Seyhan Sanat Evi, Seyhan Halk Pazarı, Topraksız tarım serasının ardından Seyhan Halk Kütüphanesi’ni kazandırdı. Kütüphanenin açılışı Manuş Baba konseriyle gerçekleştirildi.
  YOĞUN İLGİ Yeşilyurt Çok Amaçlı Tesis bünyesindeki Seyhan Halk Kütüphanesi açılışı ve Manuş Baba konserine Gelecek Partisi Volkan Akyüz, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, belediye bürokratları katılırken, yurttaşların da ilgisi yoğun oldu. MANUŞ BABA’DAN MÜZİK ZİYAFETİ Açılış öncesi sahne alan ünlü sanatçı Manuş Baba seslendirdiği şarkılarıyla, katılımcılara unutulmaz bir akşam yaşattı. Konser arasında sahneye çıkan Başkan Akif Kemal Akay, Yeşilyurt Çok Amaçlı Tesis bünyesinde kadınlara ve çocuklara yönelik verilen hizmetleri aktardı. Tesisteki SEYTİM’in Türkiye’nin en iyi inovasyon merkezi olarak kabul edildiğini belirten Başkan Akay, Seyhan Sanat Evi’nde çok sayıda kadının hem meslek sahibi olduğunu hem de üreterek para kazandığını vurguladı. YEŞİLYURT’U HİÇBİR ZAMAN YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ Seyhan Halk Pazarı’nın yanı sıra tesisin çatısında topraksız tarım uygulamalarının yapıldığını kaydeden Başkan Akay, “Bugün bunlara bir yenisini ekliyoruz o da bir kütüphane olacak. Yakın zamanda daha kapsamlı kitaplara sahip olacak ve bunlarla Yeşilyurtluların hem bilim hem de sanat alanında bir arada olmasını sağlayacak. Sizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. Çünkü Yeşilyurtlular olarak bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadınız, daima bağrınıza bastınız. Onun için sizlere teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki dönemde Yeşilyurt’un çok daha iyi hizmete sahip olacağının şimdiden sözünü veriyorum” dedi. Başkan Akay’ın konuşmasının ardından kurdele kesilerek Seyhan Halk Kütüphanesi hizmete açıldı. FATİH KISAPARMAK’TAN MÜZİK DOLU AKŞAM Öte yandan Seyhan Belediyesi’nin Fevzipaşa Mahallesi’nde organize ettiği Fatih Kısaparmak konserine de yurttaşlar yoğun ilgisi gösterdi. “Kilim” adlı eseriyle gönüllerde taht turan sanatçı, seslendirdiği eserlerle Fevzipaşa mahallesi sakinlerine müzik dolu bir akşam yaşattı. ADANA ESKİ GÜZEL GÜNLERİNE KAVUŞACAK Konser arasında izleyicilere hitap eden Başkan Akay, “Bizler yüce bir milletin evlatlarıyız. Dedelerimizin yolunda ilerleyip yedi düvele karşı Kurtuluş Savaşı veren bu sene 100.yılını kutladığımız bu güzel günlerde geleceğe hep birlikte düşmanı çatlatırcasına bir bütün olarak hareket ettiğimiz zaman bunu başarmamamız için hiçbir neden yok. İşte burada bir baba ve oğul var, dedelerimiz var, dedelerimizin başarıları var, babalarımızın başarıları var. Bizler de bu ülkede, bu kentte başarmaya devam edeceğiz. Yaşamaya devam edeceğiz. Umudumuzu kesmeyelim, Adana yine o geçmişteki güzel günlerine kavuşacak. Bu güzel günlere kavuşmanın yollarından bir tanesi kültürde sanatta birlikte olmak. Önümüzdeki günlerde sizlerle çok daha fazla birlikte olacağız inşallah” dedi. Akay’ın konuşmasının ardından ünlü sanatçı Fatih Kısaparmak eserlerini oğlu Kaan Kısaparmak’la birlikte seslendirdi. 
Seyhan’ın Bilge Başkanı Akif Kemal Akay, Yeşilyurt Mahallesi’ne SEYTİM, Seyhan Sanat Evi, Seyhan Halk Pazarı, Topraksız tarım serasının ardından Seyhan Halk Kütüphanesi’ni kazandırdı. Kütüphanenin açılışı Manuş Baba konseriyle gerçekleştirildi.

 

YOĞUN İLGİ

Yeşilyurt Çok Amaçlı Tesis bünyesindeki Seyhan Halk Kütüphanesi açılışı ve Manuş Baba konserine Gelecek Partisi Volkan Akyüz, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, belediye bürokratları katılırken, yurttaşların da ilgisi yoğun oldu.

MANUŞ BABA’DAN MÜZİK ZİYAFETİ

Açılış öncesi sahne alan ünlü sanatçı Manuş Baba seslendirdiği şarkılarıyla, katılımcılara unutulmaz bir akşam yaşattı. Konser arasında sahneye çıkan Başkan Akif Kemal Akay, Yeşilyurt Çok Amaçlı Tesis bünyesinde kadınlara ve çocuklara yönelik verilen hizmetleri aktardı. Tesisteki SEYTİM’in Türkiye’nin en iyi inovasyon merkezi olarak kabul edildiğini belirten Başkan Akay, Seyhan Sanat Evi’nde çok sayıda kadının hem meslek sahibi olduğunu hem de üreterek para kazandığını vurguladı.

YEŞİLYURT’U HİÇBİR ZAMAN YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Seyhan Halk Pazarı’nın yanı sıra tesisin çatısında topraksız tarım uygulamalarının yapıldığını kaydeden Başkan Akay, “Bugün bunlara bir yenisini ekliyoruz o da bir kütüphane olacak. Yakın zamanda daha kapsamlı kitaplara sahip olacak ve bunlarla Yeşilyurtluların hem bilim hem de sanat alanında bir arada olmasını sağlayacak. Sizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. Çünkü Yeşilyurtlular olarak bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadınız, daima bağrınıza bastınız. Onun için sizlere teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki dönemde Yeşilyurt’un çok daha iyi hizmete sahip olacağının şimdiden sözünü veriyorum” dedi.

Başkan Akay’ın konuşmasının ardından kurdele kesilerek Seyhan Halk Kütüphanesi hizmete açıldı.

FATİH KISAPARMAK’TAN MÜZİK DOLU AKŞAM

Öte yandan Seyhan Belediyesi’nin Fevzipaşa Mahallesi’nde organize ettiği Fatih Kısaparmak konserine de yurttaşlar yoğun ilgisi gösterdi. “Kilim” adlı eseriyle gönüllerde taht turan sanatçı, seslendirdiği eserlerle Fevzipaşa mahallesi sakinlerine müzik dolu bir akşam yaşattı.

ADANA ESKİ GÜZEL GÜNLERİNE KAVUŞACAK

Konser arasında izleyicilere hitap eden Başkan Akay, “Bizler yüce bir milletin evlatlarıyız. Dedelerimizin yolunda ilerleyip yedi düvele karşı Kurtuluş Savaşı veren bu sene 100.yılını kutladığımız bu güzel günlerde geleceğe hep birlikte düşmanı çatlatırcasına bir bütün olarak hareket ettiğimiz zaman bunu başarmamamız için hiçbir neden yok. İşte burada bir baba ve oğul var, dedelerimiz var, dedelerimizin başarıları var, babalarımızın başarıları var. Bizler de bu ülkede, bu kentte başarmaya devam edeceğiz. Yaşamaya devam edeceğiz. Umudumuzu kesmeyelim, Adana yine o geçmişteki güzel günlerine kavuşacak. Bu güzel günlere kavuşmanın yollarından bir tanesi kültürde sanatta birlikte olmak. Önümüzdeki günlerde sizlerle çok daha fazla birlikte olacağız inşallah” dedi.

Akay’ın konuşmasının ardından ünlü sanatçı Fatih Kısaparmak eserlerini oğlu Kaan Kısaparmak’la birlikte seslendirdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.