Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına önemli atama

Yerel (Web Sitesi) - Web Sitesi | 03.08.2023 - 11:41, Güncelleme: 03.08.2023 - 11:41 2089+ kez okundu.
 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına önemli atama

Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğüne Adanalı bürokrat Yakup Koç atandı.
Türkiye’nin en büyük veri merkezini yöneten bu kurum e-devlet trafiğinin %35’ini tek başına karşılaşmaktadır. Tüm devlet kurumlarının yanında hastane eczane ve optidyenler olmak üzere 500’ü aşkın uygulaması bulunmaktadır. Yakup Koç kimdir? 1987 yılında Adana’da doğdu. Şehit avukat Mehmet Özel İlköğretim Okulunda ortaöğretimini tamamladı. 2003 yılında Kuleli askeri lisesini dereceyle kazandı. Şehit kardeşi olmasına rağmen fetönün kirli tuzaklarıyla kuleli askeri lisesinden aynı yıl ayrılmak zorunda bırakıldı. Adana’ya geri dönüp Dadaloğlu lisesini bitirdi. Çukurova Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği, Toros Üniversitesi Yazılım Mühendisliğini başarıyla tamamladı. ODTÜ Bilgi Güvenliği üzerine master yaptı. BilgeAdam yazılım ve veritabanları uzmanlığı eğitimini dereceyle tamamladı. Kıdemli Siber Güvenlik uzmanı olarak TSE Beyaz Şapkalı hacker derecesi almıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yazılım mühendisi olarak göreve başladı. Avrupa Birliği Bakanlığı Bakanlık Müşavirliğine atandı.2015 yılında Bilgi Teknolojileri Başkanlığında görevine devam etti. 2022 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Başmüşavirliğine terfi edildi. Son olarak SGK Hizmet Sunumu Genel Müdürü olarak görevine devam etmektedir. (Haber Merkezi)
Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğüne Adanalı bürokrat Yakup Koç atandı.

Türkiye’nin en büyük veri merkezini yöneten bu kurum e-devlet trafiğinin %35’ini tek başına karşılaşmaktadır. Tüm devlet kurumlarının yanında hastane eczane ve optidyenler olmak üzere 500’ü aşkın uygulaması bulunmaktadır.

Yakup Koç kimdir?

1987 yılında Adana’da doğdu. Şehit avukat Mehmet Özel İlköğretim Okulunda ortaöğretimini tamamladı. 2003 yılında Kuleli askeri lisesini dereceyle kazandı. Şehit kardeşi olmasına rağmen fetönün kirli tuzaklarıyla kuleli askeri lisesinden aynı yıl ayrılmak zorunda bırakıldı. Adana’ya geri dönüp Dadaloğlu lisesini bitirdi. Çukurova Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği, Toros Üniversitesi Yazılım Mühendisliğini başarıyla tamamladı. ODTÜ Bilgi Güvenliği üzerine master yaptı. BilgeAdam yazılım ve veritabanları uzmanlığı eğitimini dereceyle tamamladı. Kıdemli Siber Güvenlik uzmanı olarak TSE Beyaz Şapkalı hacker derecesi almıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yazılım mühendisi olarak göreve başladı. Avrupa Birliği Bakanlığı Bakanlık Müşavirliğine atandı.2015 yılında Bilgi Teknolojileri Başkanlığında görevine devam etti. 2022 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Başmüşavirliğine terfi edildi. Son olarak SGK Hizmet Sunumu Genel Müdürü olarak görevine devam etmektedir. (Haber Merkezi)

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.