Emrah Kozay, mazbatayı alıp başkanlığı devraldı

Gündem 03.04.2024 - 15:30, Güncelleme: 03.04.2024 - 15:30 5287+ kez okundu.
 

Emrah Kozay, mazbatayı alıp başkanlığı devraldı

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Çukurova Belediye Başkanı seçilen Emrah Kozay, mazbatasını aldıktan sonra belediyeye geçerek başkanlığı devraldı.
>> SABİT ÖZKESER   KARALAR VE ŞEVKİN İLE DİĞER BAŞKANLAR DA KATILDI Kozay,  en yakın rakibi yüzde 26.15 oy alan Cumhur İttifakı adayı MHP’li Firdevs Cingözler ve  CHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçerek aday olan  ve yüzde 8.55 oy alan eski Başkan Soner Çetin’e büyük fark yaparak yüzde 52.85 oy oranı ile Çukurova Belediye Başkanı  seçilmişti.  Emrah Kozay’ın görevi devralma törenine Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin,  Adana Büyükşehir  Belediye Başkanı Zeydan Karalar,CHP Adana İl Başkanı Dr. Anıl Tanburoğlu,  Çukurova İlçe Başkanı Ümit Arif  Özsoy, Seyhan İlçe Başkanı Ramazan Atikaslan, Seyhan Belediye Başkanı Av.Oya Tekin, Karataş Belediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş, Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok, Tufanbeyli Belediye Başkanı Ahmet Aktürk ve çok sayıda partili ile belediye çalışanı katıldı. Mazbatasını alarak  Çukurova Belediyesi’ne gelerek başkanlık koltuğuna oturan Emrah Kozay’ı coşkulu bir kalabalık karşılanırken, güvercinler uçurtuldu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan  Karalar ve diğer başkanlar,  Emrah Kozay’ı kucaklayarak kutladı. AV.EMRAH KOZAY KİMDİR ? Emrah Kozay, 1982 yılında Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde doğdu.Lise eğitimini Anafartalar Lisesi’nde tamamlayan Kozay, Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 2012 yılından itibaren serbest avukatlık ve aile şirketi olan Kozay Grup’ta yöneticilik yapan Kozay, 2008'de CHP’de siyaset hayatına başlayarak il ve ilçe delegeliği, seçim kurulu üyeliği yaptı.CHP Hukuk Danışma Kurulu Başkanlığı, CHP Adana İl Başkan Yardımcılığı ve İl Başkanlığı görevlerinde bulunan Kozay, evli ve 2 çocuk babasıdır.  
Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Çukurova Belediye Başkanı seçilen Emrah Kozay, mazbatasını aldıktan sonra belediyeye geçerek başkanlığı devraldı.

>> SABİT ÖZKESER

 

KARALAR VE ŞEVKİN İLE

DİĞER BAŞKANLAR DA KATILDI

Kozay,  en yakın rakibi yüzde 26.15 oy alan Cumhur İttifakı adayı MHP’li Firdevs Cingözler ve  CHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçerek aday olan  ve yüzde 8.55 oy alan eski Başkan Soner Çetin’e büyük fark yaparak yüzde 52.85 oy oranı ile Çukurova Belediye Başkanı  seçilmişti.  Emrah Kozay’ın görevi devralma törenine Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin,  Adana Büyükşehir  Belediye Başkanı Zeydan Karalar,CHP Adana İl Başkanı Dr. Anıl Tanburoğlu,  Çukurova İlçe Başkanı Ümit Arif  Özsoy, Seyhan İlçe Başkanı Ramazan Atikaslan, Seyhan Belediye Başkanı Av.Oya Tekin, Karataş Belediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş, Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok, Tufanbeyli Belediye Başkanı Ahmet Aktürk ve çok sayıda partili ile belediye çalışanı katıldı. Mazbatasını alarak  Çukurova Belediyesi’ne gelerek başkanlık koltuğuna oturan Emrah Kozay’ı coşkulu bir kalabalık karşılanırken, güvercinler uçurtuldu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan  Karalar ve diğer başkanlar,  Emrah Kozay’ı kucaklayarak kutladı.

AV. EMRAH KOZAY KİMDİR ?

Emrah Kozay, 1982 yılında Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde doğdu.Lise eğitimini Anafartalar Lisesi’nde tamamlayan Kozay, Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 2012 yılından itibaren serbest avukatlık ve aile şirketi olan Kozay Grup’ta yöneticilik yapan Kozay, 2008'de CHP’de siyaset hayatına başlayarak il ve ilçe delegeliği, seçim kurulu üyeliği yaptı.CHP Hukuk Danışma Kurulu Başkanlığı, CHP Adana İl Başkan Yardımcılığı ve İl Başkanlığı görevlerinde bulunan Kozay, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.