“Misis, önemli bir kültürel miras noktasıdır”

Kültür (Web Sitesi) - Web Sitesi | 16.05.2025 - 16:33, Güncelleme: 16.05.2025 - 16:33 935 kez okundu.
 

“Misis, önemli bir kültürel miras noktasıdır”

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Yüreğir Kaymakamlığı tarafından Vakıflar Haftası dolayısıyla düzenlenen program kapsamında Misis bölgesinde bir dizi inceleme ziyaretinde bulundu.
Ziyaretlerde Vali Köşger’e Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel ve İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar da eşlik etti. Program kapsamında; tarihî Misis Köprüsü, Mozaik Kazı Alanı, tarihi değirmenler ve restorasyon çalışmaları devam eden Eski Misis Camii’nde incelemelerde bulunan Vali Köşger, bölgenin binlerce yıllık geçmişine dikkat çekerek, “Misis, binlerce yıllık geçmişiyle sadece Adana’mız için değil, tüm insanlık için önemli bir kültürel miras noktasıdır.” ifadelerini kullandı. Ziyaret esnasında, Lokman Hekim’in “Ölümsüzlük Reçetesi”ni düşürdüğüne inanılan tarihi Misis Köprüsü üzerinde, bölge okullarının hazırladığı resim sergisini de gezen Vali Köşger, sergide emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Misisli vatandaşlarımızla da bir araya gelen Vali Köşger, vatandaşlarımızın taleplerini dinleyerek samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızla her buluşmamızda Adana’nın sıcaklığını ve gönül zenginliğini bir kez daha hissediyoruz. Misafirperverlikleri ve içten ilgileri dolayısıyla tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Yüreğir Kaymakamlığı tarafından Vakıflar Haftası dolayısıyla düzenlenen program kapsamında Misis bölgesinde bir dizi inceleme ziyaretinde bulundu.

Ziyaretlerde Vali Köşger’e Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel ve İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar da eşlik etti.

Program kapsamında; tarihî Misis Köprüsü, Mozaik Kazı Alanı, tarihi değirmenler ve restorasyon çalışmaları devam eden Eski Misis Camii’nde incelemelerde bulunan Vali Köşger, bölgenin binlerce yıllık geçmişine dikkat çekerek, “Misis, binlerce yıllık geçmişiyle sadece Adana’mız için değil, tüm insanlık için önemli bir kültürel miras noktasıdır.” ifadelerini kullandı.

Ziyaret esnasında, Lokman Hekim’in “Ölümsüzlük Reçetesi”ni düşürdüğüne inanılan tarihi Misis Köprüsü üzerinde, bölge okullarının hazırladığı resim sergisini de gezen Vali Köşger, sergide emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Misisli vatandaşlarımızla da bir araya gelen Vali Köşger, vatandaşlarımızın taleplerini dinleyerek samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızla her buluşmamızda Adana’nın sıcaklığını ve gönül zenginliğini bir kez daha hissediyoruz. Misafirperverlikleri ve içten ilgileri dolayısıyla tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.