Adana Çocuk ve Kadın Hakları Dernek Başkanı Çiğdem Akça Bu kadın kıyımını kim durduracak ?

Gündem 01.03.2024 - 11:12, Güncelleme: 01.03.2024 - 11:12 7316+ kez okundu.
 

Adana Çocuk ve Kadın Hakları Dernek Başkanı Çiğdem Akça Bu kadın kıyımını kim durduracak ?

Adana Çocuk ve Kadın Hakları (ÇKHD) Dernek Başkanı Çiğdem Akça, 2 gün içerisinde işlenen 8 kadın cinayetine tepki göstererek, “Artık yeter” dedi.
>> SABİT ÖZKESER     HER GÜN İŞLENEN CİNAYETLERE İSYAN ETTİLER Dernek yöneticileri ve gönüllerin de katılımıyla yazılı açıklama yapan ÇKHD Başkanı Çiğdem Akça, her gün işlenen cinayetlere isyan ederek,  “Kadın katliamlarının yaşanması hepimizi derinden üzmektedir. Yetkililere soruyoruz; bizi kim koruyacak ?” diyerek  tepkilerini dile getirdi. Akça daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: “ARTIK ACIMIZI, ÖFKEMİZİ ANLATMAYA KELİMELER YETERSİZ KALIYOR” “Türkiye'de, hayatının baharında sekiz kadın öldü. Kadınlar, birlikte oldukları ya da boşanma aşamasındaki erkekler tarafından öldürüldüler.Öldürülen kadınlar bir sayıdan ibaret değildi. Geleceğe dair hayalleri, umutları, en önemlisi de yaşam hakları vardı ama ne yazık ki yaşam hakları ellerinden alındı. Bursa'da Tuba Ateşçi, bir yıl önce boşandığı ve barışmaya zorlandığı Murat D. isimli erkek tarafından tabancayla vurularak katledildi. Olayın ardından kendisi de tabancayla intihar etti. İstanbul Pendik’te yaşayan 3 çocuk annesi Sevilay Karlı, 5 ay önce boşandığı Ü. K. tarafından sokak ortasında bıçaklanarak öldürüldü. Ü.K. gözaltına alındı.Sakarya’nın Akyazı ilçesinde Hatun Ekrem Aslan, boşanma aşamasında olduğu A.R.A. tarafından ateşli silahla öldürüldü.İstanbul Çekmeköy’de Emine Ülkü Araz evli olduğu erkek tarafından öldürüldü.  İzmir Aliağa'da Özlem Çankaya ayrı yaşadığı erkek tarafından iş görüşmesi çıkışında bıçaklanarak öldürüldü. Adıyaman'da Tuğba Avcı, evli olduğu K. A., tarafından ateşli silahla öldürüldü. Olay anında K. A., bacanağı Abidin A. ve 9 yaşındaki Mustafa A.’yı tabancayla vurarak öldürdü. Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, Nasim Gol Karımı (30) eşi tarafından boğazından bıçaklanarak öldürüldü. Erzurum'da Elif Saydam (32), cezaevinden firar eden eşi Ş.S. (39) tarafından tabancayla vurulmuştu. Hastaneye kaldırılan Elif Saydam bir haftalık yaşam savaşını kaybetti.Artık acımızı, öfkemizi anlatmaya kelimeler yetersiz kalıyor. Ne dersek boş, ne dersek anlamsız.  Geride kalanlar olarak ilk isteğimiz kaybettiklerimiz için adalet ve hepimiz için şiddetten uzak bir yaşam.Tek bildiğimiz kadınları koruyan yasalar, uluslararası sözleşmeler gereği gibi uygulanmadan, failler en üst sınırdan, indirimsiz cezalar almadan bu kıyımı durdurmak imkânsız. Devletin, kadına yönelik her türlü şiddete ve kadın cinayetlerine karşı acil önlemler almasını istiyoruz. Kadının insan haklarını savunuyoruz.Haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz.”  
Adana Çocuk ve Kadın Hakları (ÇKHD) Dernek Başkanı Çiğdem Akça, 2 gün içerisinde işlenen 8 kadın cinayetine tepki göstererek, “Artık yeter” dedi.

>> SABİT ÖZKESER

 

 

HER GÜN İŞLENEN

CİNAYETLERE İSYAN ETTİLER

Dernek yöneticileri ve gönüllerin de katılımıyla yazılı açıklama yapan ÇKHD Başkanı Çiğdem Akça, her gün işlenen cinayetlere isyan ederek,  “Kadın katliamlarının yaşanması hepimizi derinden üzmektedir. Yetkililere soruyoruz; bizi kim koruyacak ?” diyerek  tepkilerini dile getirdi. Akça daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

“ARTIK ACIMIZI, ÖFKEMİZİ ANLATMAYA

KELİMELER YETERSİZ KALIYOR”

“Türkiye'de, hayatının baharında sekiz kadın öldü. Kadınlar, birlikte oldukları ya da boşanma aşamasındaki erkekler tarafından öldürüldüler.Öldürülen kadınlar bir sayıdan ibaret değildi. Geleceğe dair hayalleri, umutları, en önemlisi de yaşam hakları vardı ama ne yazık ki yaşam hakları ellerinden alındı. Bursa'da Tuba Ateşçi, bir yıl önce boşandığı ve barışmaya zorlandığı Murat D. isimli erkek tarafından tabancayla vurularak katledildi. Olayın ardından kendisi de tabancayla intihar etti. İstanbul Pendik’te yaşayan 3 çocuk annesi Sevilay Karlı, 5 ay önce boşandığı Ü. K. tarafından sokak ortasında bıçaklanarak öldürüldü. Ü.K. gözaltına alındı.Sakarya’nın Akyazı ilçesinde Hatun Ekrem Aslan, boşanma aşamasında olduğu A.R.A. tarafından ateşli silahla öldürüldü.İstanbul Çekmeköy’de Emine Ülkü Araz evli olduğu erkek tarafından öldürüldü.  İzmir Aliağa'da Özlem Çankaya ayrı yaşadığı erkek tarafından iş görüşmesi çıkışında bıçaklanarak öldürüldü. Adıyaman'da Tuğba Avcı, evli olduğu K. A., tarafından ateşli silahla öldürüldü. Olay anında K. A., bacanağı Abidin A. ve 9 yaşındaki Mustafa A.’yı tabancayla vurarak öldürdü. Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, Nasim Gol Karımı (30) eşi tarafından boğazından bıçaklanarak öldürüldü. Erzurum'da Elif Saydam (32), cezaevinden firar eden eşi Ş.S. (39) tarafından tabancayla vurulmuştu. Hastaneye kaldırılan Elif Saydam bir haftalık yaşam savaşını kaybetti.Artık acımızı, öfkemizi anlatmaya kelimeler yetersiz kalıyor. Ne dersek boş, ne dersek anlamsız.  Geride kalanlar olarak ilk isteğimiz kaybettiklerimiz için adalet ve hepimiz için şiddetten uzak bir yaşam.Tek bildiğimiz kadınları koruyan yasalar, uluslararası sözleşmeler gereği gibi uygulanmadan, failler en üst sınırdan, indirimsiz cezalar almadan bu kıyımı durdurmak imkânsız. Devletin, kadına yönelik her türlü şiddete ve kadın cinayetlerine karşı acil önlemler almasını istiyoruz. Kadının insan haklarını savunuyoruz.Haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.