Adana'da kuraklık arıyı da vurdu

Yerel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.03.2023 - 11:20, Güncelleme: 04.03.2023 - 11:20 2201+ kez okundu.
 

Adana'da kuraklık arıyı da vurdu

Kış mevsiminde yeterli yağış ile soğuk olmaması nedeniyle arılarda telef olma yoğunluğu arttı, bir kısmı da yuvalarını terk edince kovanlar neredeyse boş kaldı.
Uzmanların olağanüstü kuraklık uyarısı haritasında yer alan Adana'da arıcılar da etkilendi. Kuraklık ve aşırı sıcaklar nedeni ile arılar kovanların bir kısmı telef oldu, bir kısmı da petekleri terk ederek yuvaları boş bıraktı. Sadece bir arıcının 422 kovan arısından 150 kovanı ya telef oldu yada yuvalarını terk etti. Bu durum kışın yaşanmamasına bağlı olarak gerçekleştiği ifade edilirken, yeni sezonda bal üretimin de verimin ciddi oranda düşmesinin beklendiği aktarıldı. Kozan ilçesinde arıcılık yapan Kapıkaya Mahallesinden Niyazi Tapan yaşanan durum ile ilgili bilgi verdi.  
Kış mevsiminde yeterli yağış ile soğuk olmaması nedeniyle arılarda telef olma yoğunluğu arttı, bir kısmı da yuvalarını terk edince kovanlar neredeyse boş kaldı.

Uzmanların olağanüstü kuraklık uyarısı haritasında yer alan Adana'da arıcılar da etkilendi. Kuraklık ve aşırı sıcaklar nedeni ile arılar kovanların bir kısmı telef oldu, bir kısmı da petekleri terk ederek yuvaları boş bıraktı. Sadece bir arıcının 422 kovan arısından 150 kovanı ya telef oldu yada yuvalarını terk etti. Bu durum kışın yaşanmamasına bağlı olarak gerçekleştiği ifade edilirken, yeni sezonda bal üretimin de verimin ciddi oranda düşmesinin beklendiği aktarıldı.

Kozan ilçesinde arıcılık yapan Kapıkaya Mahallesinden Niyazi Tapan yaşanan durum ile ilgili bilgi verdi.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.