“Aleviler olarak dayanışma kültürümüzü yaşatıyoruz”

Kültür 05.05.2025 - 16:19, Güncelleme: 05.05.2025 - 16:19 349 kez okundu.
 

“Aleviler olarak dayanışma kültürümüzü yaşatıyoruz”

Alevi Kültürünü Araştırma Derneği (ADANA AKAD) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Bahar Kahvaltı Dayanışma Etkinliği” çok sayıda üye ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşti. ADANA AKAD Başkanı Gültekin Cavlak, Alevi toplumu olarak kültürlerini yaşattıklarını belirterek, “Birbirimize güç vermemiz, büyük bir değer taşımaktadır” dedi.
>> SABİT ÖZKESER   KARALAR İLE TEKİN DE KATILDI Çiçek Köy’de yapılan  etkinlikte çocuklara özel palyaço gösterileri ve yüz boyama etkinlikleri ile güne neşe katarken, aileler ve çocuklar gönüllerince eğlendi. Coşku içerisinde düzenlenen  “Bahar Kahvaltı Dayanışma Etkinliği” ne Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Okan Sangün ve Akkapı Kültür Yardımlaşma ve Eğitim Derneği (AKYED) Başkanı Hüseyin Cömertpay da katıldı. Belediye başkanları Zeydan Karalar ile Oya Tekin, etkinliğe katılanların yoğun ilgisini görürken, aynı ilgiyi başkanlar da tüm masaları tek tek dolaşarak gösterip, sohbet ederek gösterdi. “GÜÇ VERMEK BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR DEĞER TAŞIYOR” Etkinliğin açılışında konuşan ADANA AKAD Şube Başkanı Gültekin Cavlak, burada bir araya gelmenin önemine vurgu yaparken, “Etkinliğimize katılarak ya da destek sunarak yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum. Alevi toplumu olarak bir araya gelmek, kültürümüzü yaşatmak ve birbirimize güç vermek bizim için büyük bir değer taşıyor” dedi. “BİZ KARDEŞLİĞİ, BARIŞI, DEMOKRASİYİ VE HUZURU SAVUNUYORUZ” Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise, zor günlerden geçen ülkede yurttaşların moralini yükselten ve birliktelik ruhunu güçlendiren etkinliklerin önemine dikkat çekerken, “Böyle güzel bir toplumun ferdi  olmaktan gurur duyuyorum. Hep birlikte bir nebze olsun bu gergin ve karanlık ortamdan uzaklaşabiliyorsak ne mutlu bize. Türkiye son yollarda hukukun, vicdanın, nizamın askıya alındığı bir yönetim biçimiyle karşı karşıya. Biz kardeşliği, barışı, demokrasiyi ve huzuru savunuyoruz. Bu mücadeleyi sürdürmeye kararlıyız. Mustafa Kemal  Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’e sahip çıkma her bir yurttaşın görevidir” diye konuştu.  Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini de üstlenen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Adanamız için büyük bir onur olan bu görevi en iyi şekilde yerine getirebilmek için çalışıyoruz. Bu başarıyı sizlerin desteğiyle elde ettik” diyerek yurtaşlara teşekkür.    
Alevi Kültürünü Araştırma Derneği (ADANA AKAD) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Bahar Kahvaltı Dayanışma Etkinliği” çok sayıda üye ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşti. ADANA AKAD Başkanı Gültekin Cavlak, Alevi toplumu olarak kültürlerini yaşattıklarını belirterek, “Birbirimize güç vermemiz, büyük bir değer taşımaktadır” dedi.

>> SABİT ÖZKESER

 

KARALAR İLE TEKİN DE KATILDI

Çiçek Köy’de yapılan  etkinlikte çocuklara özel palyaço gösterileri ve yüz boyama etkinlikleri ile güne neşe katarken, aileler ve çocuklar gönüllerince eğlendi. Coşku içerisinde düzenlenen  “Bahar Kahvaltı Dayanışma Etkinliği” ne Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Okan Sangün ve Akkapı Kültür Yardımlaşma ve Eğitim Derneği (AKYED) Başkanı Hüseyin Cömertpay da katıldı. Belediye başkanları Zeydan Karalar ile Oya Tekin, etkinliğe katılanların yoğun ilgisini görürken, aynı ilgiyi başkanlar da tüm masaları tek tek dolaşarak gösterip, sohbet ederek gösterdi.

“GÜÇ VERMEK BİZİM İÇİN

BÜYÜK BİR DEĞER TAŞIYOR”

Etkinliğin açılışında konuşan ADANA AKAD Şube Başkanı Gültekin Cavlak, burada bir araya gelmenin önemine vurgu yaparken, “Etkinliğimize katılarak ya da destek sunarak yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum. Alevi toplumu olarak bir araya gelmek, kültürümüzü yaşatmak ve birbirimize güç vermek bizim için büyük bir değer taşıyor” dedi.

“BİZ KARDEŞLİĞİ, BARIŞI, DEMOKRASİYİ

VE HUZURU SAVUNUYORUZ”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise, zor günlerden geçen ülkede yurttaşların moralini yükselten ve birliktelik ruhunu güçlendiren etkinliklerin önemine dikkat çekerken, “Böyle güzel bir toplumun ferdi  olmaktan gurur duyuyorum. Hep birlikte bir nebze olsun bu gergin ve karanlık ortamdan uzaklaşabiliyorsak ne mutlu bize. Türkiye son yollarda hukukun, vicdanın, nizamın askıya alındığı bir yönetim biçimiyle karşı karşıya. Biz kardeşliği, barışı, demokrasiyi ve huzuru savunuyoruz. Bu mücadeleyi sürdürmeye kararlıyız. Mustafa Kemal  Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’e sahip çıkma her bir yurttaşın görevidir” diye konuştu.  Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini de üstlenen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Adanamız için büyük bir onur olan bu görevi en iyi şekilde yerine getirebilmek için çalışıyoruz. Bu başarıyı sizlerin desteğiyle elde ettik” diyerek yurtaşlara teşekkür.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.