CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin: Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı kapatamazsınız

Gündem 22.04.2024 - 11:00, Güncelleme: 22.04.2024 - 11:03 3629 kez okundu.
 

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin: Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı kapatamazsınız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, AKP’nin dünyanın en stratejik havalimanlarından biri olan Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı gözden çıkarmasına sert tepki gösterdi.
  >> ALİ BOZ   6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerde kapanan yollara, ulaşımın zorluğuna dikkat çeken ve bu kapsamda Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın Türkiye için önemine işaret eden Dr. Şevkin, “Deprem illerine lojistik ve insani yardımlar tamamen Şakirpaşa Havalimanı’ndan karşılandı. Tek başına bu özellik bile havalimanının stratejik olduğunun kanıtıdır. 13 yıldır ellerine yüzlerine bulaştırdıkları Çukurova Bölgesel Havalimanı yapılacak diye Türkiye’de şehre yakınlığı, ulaşım kolaylığı, kâr eden 9 havalimanından biri olma özelliğiyle dikkat çeken Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı devre dışı bırakma sevdası Adanalılara ve ülke ekonomisine vurulacak büyük bir darbedir. Şakirpaşa Havalimanını kapatamazsınız.” “EN ÖNEMLİ HAVALİMANLARINDAN BİRİDİR” Depremde Cumhurbaşkanının bile bölge illerine ulaşmak için Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı kullandığını, çünkü başka seçeneği olmadığını hatırlatan Dr. Şevkin, şunları söyledi: “Bu yanlıştan dönün. Adanalılar havalimanının kapatılmasına izin vermez. Bırakın kapatmayı; Adana Şakirpaşa Havalimanı, çevre düzenlemesi, var olan arsa payı ile daha güzel, dünya standartlarında bir, daha modern bir kimliğe bürünmelidir. 65 yıldır hizmet veren Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda hiçbir olumsuzluk yaşanmamış. Hem şehre yakınlığı, hem de 65 yıldır hiçbir afetten dolayı sıkıntı yaşamamış olması, bütün hava muhalefetinde lojistik üs olarak kullanılması havalimanımızı öne çıkarıyor. Deprem fay hattında bulunan 18 il, 81 ilçe, 500 mahalle ve köyümüze doğrudan buradan yardımın gönderilmesini sağlayan en önemli havalimanlarından biridir. Etrafında tek katlı binaların olduğu istimlake uygun alanlar var. Lojistik üssü olan havalimanımız mutlaka korunmalıdır.”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, AKP’nin dünyanın en stratejik havalimanlarından biri olan Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı gözden çıkarmasına sert tepki gösterdi.

 

>> ALİ BOZ

 

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerde kapanan yollara, ulaşımın zorluğuna dikkat çeken ve bu kapsamda Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın Türkiye için önemine işaret eden Dr. Şevkin, “Deprem illerine lojistik ve insani yardımlar tamamen Şakirpaşa Havalimanı’ndan karşılandı. Tek başına bu özellik bile havalimanının stratejik olduğunun kanıtıdır. 13 yıldır ellerine yüzlerine bulaştırdıkları Çukurova Bölgesel Havalimanı yapılacak diye Türkiye’de şehre yakınlığı, ulaşım kolaylığı, kâr eden 9 havalimanından biri olma özelliğiyle dikkat çeken Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı devre dışı bırakma sevdası Adanalılara ve ülke ekonomisine vurulacak büyük bir darbedir. Şakirpaşa Havalimanını kapatamazsınız.”

“EN ÖNEMLİ HAVALİMANLARINDAN BİRİDİR”

Depremde Cumhurbaşkanının bile bölge illerine ulaşmak için Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı kullandığını, çünkü başka seçeneği olmadığını hatırlatan Dr. Şevkin, şunları söyledi: “Bu yanlıştan dönün. Adanalılar havalimanının kapatılmasına izin vermez. Bırakın kapatmayı; Adana Şakirpaşa Havalimanı, çevre düzenlemesi, var olan arsa payı ile daha güzel, dünya standartlarında bir, daha modern bir kimliğe bürünmelidir. 65 yıldır hizmet veren Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda hiçbir olumsuzluk yaşanmamış. Hem şehre yakınlığı, hem de 65 yıldır hiçbir afetten dolayı sıkıntı yaşamamış olması, bütün hava muhalefetinde lojistik üs olarak kullanılması havalimanımızı öne çıkarıyor. Deprem fay hattında bulunan 18 il, 81 ilçe, 500 mahalle ve köyümüze doğrudan buradan yardımın gönderilmesini sağlayan en önemli havalimanlarından biridir. Etrafında tek katlı binaların olduğu istimlake uygun alanlar var. Lojistik üssü olan havalimanımız mutlaka korunmalıdır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.