CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin: Yönünüzü Adana’ya çevirin

Siyaset (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.05.2024 - 11:14, Güncelleme: 06.05.2024 - 11:14 2875 kez okundu.
 

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin: Yönünüzü Adana’ya çevirin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana ve Türkiye’deki doktor eksikliğine dikkat çekti. Vatandaşların hastanelerden randevu alamadığını söyleyen Dr. Şevkin, edindiği bilgileri gazetemizle paylaştı.
  >> ALİ BOZ   CHP’li Dr. Şevkin, Adana ve Türkiye’ye ilişkin şunları söyledi. “Türkiye’nin tüm bölgelerinde olduğu gibi Adana’da da doktor, sağlık çalışanı ve hastane yetersizliği nedeniyle vatandaşlar sağlık hizmetlerine ulaşamıyor. Özellikle yoğun bakım yatak sayısında sıkıntı var. Bölgenin en büyük hastanesi Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi, deprem nedeniyle kapandı ve hâlâ açılmadı. Güçlendirme yapılmadı, yerine yeni hastane de yapılmadı. Hastanenin bir çöplüğün yanına yapılmak istenmesi, kapasitesinin düşeceği endişeleri de giderilmedi.” Şevkin ayrıca, şöyle konuştu. “ Güney Adana Hastanesi, devlet hastanesi adı altında sadece acil serviste 1 doktorla hizmet vermeye çalışıyor. Çevre mahallelerden 500 bin kişi bu hastaneye gidiyor. Bir doktor 500 bin kişiye nasıl yetişecek? Hastanelerde bir çok branşta hastalar randevuyu aylar sonra alabiliyor. Tomografi, MR randevusu aylar sonraya sarkıyor. Gastroenteroloji gibi branşlardan randevu almak, endoskopi ve rektoskopi için sıra almak neredeyse imkansız. Adana nüfusu 2017 yılından bu yana en az 500 bin kişi arttı. Bu nedenle yaklaşık olarak 500 yataklı yeni bir hastane ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Sağlık Bakanlığı’nın yönünü biraz Adana’ya çevirmesini bekliyoruz.”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana ve Türkiye’deki doktor eksikliğine dikkat çekti. Vatandaşların hastanelerden randevu alamadığını söyleyen Dr. Şevkin, edindiği bilgileri gazetemizle paylaştı.

 

>> ALİ BOZ

 

CHP’li Dr. Şevkin, Adana ve Türkiye’ye ilişkin şunları söyledi. “Türkiye’nin tüm bölgelerinde olduğu gibi Adana’da da doktor, sağlık çalışanı ve hastane yetersizliği nedeniyle vatandaşlar sağlık hizmetlerine ulaşamıyor. Özellikle yoğun bakım yatak sayısında sıkıntı var. Bölgenin en büyük hastanesi Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi, deprem nedeniyle kapandı ve hâlâ açılmadı. Güçlendirme yapılmadı, yerine yeni hastane de yapılmadı. Hastanenin bir çöplüğün yanına yapılmak istenmesi, kapasitesinin düşeceği endişeleri de giderilmedi.”

Şevkin ayrıca, şöyle konuştu. “ Güney Adana Hastanesi, devlet hastanesi adı altında sadece acil serviste 1 doktorla hizmet vermeye çalışıyor. Çevre mahallelerden 500 bin kişi bu hastaneye gidiyor. Bir doktor 500 bin kişiye nasıl yetişecek? Hastanelerde bir çok branşta hastalar randevuyu aylar sonra alabiliyor. Tomografi, MR randevusu aylar sonraya sarkıyor. Gastroenteroloji gibi branşlardan randevu almak, endoskopi ve rektoskopi için sıra almak neredeyse imkansız. Adana nüfusu 2017 yılından bu yana en az 500 bin kişi arttı. Bu nedenle yaklaşık olarak 500 yataklı yeni bir hastane ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Sağlık Bakanlığı’nın yönünü biraz Adana’ya çevirmesini bekliyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.