Depremzedelerden “Adalet Nöbeti”

Gündem 05.01.2024 - 11:06, Güncelleme: 05.01.2024 - 11:06 6484+ kez okundu.
 

Depremzedelerden “Adalet Nöbeti”

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta meydana gelen ve “Yüzyılın Felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkisi altına alan depremin avukatları ve mağdurları, yıkılan binaların sorumlularının hak ettiği cezayı almaları konusunda sonuna kadar mücadele edeceklerini belirttiler.
>> SABİT ÖZKESER   “BİR GÜN BU ADALET   HEPİMİZE LAZIM OLACAK” Adana’da depremde yakınlarını kaybeden ve depremzedelerin avukatlığını yapan  Av.Mehtap Akyüz Özcan, 5 Ocak Cuma günü (bugün) saat 11.30’da herkesi  deprem davalarının bulunduğu Adliye’deki Adalet Nöbeti’ne katılmaya davet ederken, “Bir gün bu adalet hepimize lazım olacak” dedi. 6 Şubat depremi ve sonrasında yaşanan depremlerde 35 binden fazla binanın yıkıldığını, 1.5 milyon insanın evsiz kaldığını ve 55 binden fazla insanın da hayatını kaybettiğine dikkat çeken Av. Mehtap Akyüz, “Avukatlara çağrımızdır;  6 Şubat depremlerinin 11. ayında, depremde yakınlarını kaybeden ailelerin karşılaştığı hukuksal problemleri  dile getirmek için  adliyeler önünde  5 Ocak 2024 tarihinde adalet nöbeti tutacağız. Adalet nöbetimizi büyütmek için tüm avukatları dayanışmaya davet ediyoruz. Yaşanan haksızlıklara sessiz kalmamalıyız” diye konuştu. “DEPREMİN ÜZERİNDEN 11 AY GEÇTİ, BİZ HALA ADALET BEKLİYORUZ” Av.Mehtap Akyüz Özcan, “Depremin ardından 11 ayın sonunda sorulmayan, cevaplanmayan soruları sorarak haykırıyoruz ve cevap istiyoruz. Adliyelerde dosyaların içerisinde olması gereken evraklar neden eksik ? Enkazlar daha depremin üzerinden 1 ay geçmeden neden kaldırıldı ? Bilirkişi raporları neden sonuçlanmadı ? Sonuçlananlar neden izaha muhtaç ? Depremin üzerinden 11 ay geçti biz hala adalet bekliyoruz. Mücadelemiz bitmedi. Depreme dirençli katlar talep etmek ve bir gün bir başkası bizim vermek zorunda kaldığımız mücadeleyi vermesin diye bizler sorumluların hak ettiği cezayı aldıkları güne kadar davaların takipçisi olacağız” dedi.      
Geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta meydana gelen ve “Yüzyılın Felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkisi altına alan depremin avukatları ve mağdurları, yıkılan binaların sorumlularının hak ettiği cezayı almaları konusunda sonuna kadar mücadele edeceklerini belirttiler.

>> SABİT ÖZKESER

 

“BİR GÜN BU ADALET

 

HEPİMİZE LAZIM OLACAK”

Adana’da depremde yakınlarını kaybeden ve depremzedelerin avukatlığını yapan  Av.Mehtap Akyüz Özcan, 5 Ocak Cuma günü (bugün) saat 11.30’da herkesi  deprem davalarının bulunduğu Adliye’deki Adalet Nöbeti’ne katılmaya davet ederken, “Bir gün bu adalet hepimize lazım olacak” dedi. 6 Şubat depremi ve sonrasında yaşanan depremlerde 35 binden fazla binanın yıkıldığını, 1.5 milyon insanın evsiz kaldığını ve 55 binden fazla insanın da hayatını kaybettiğine dikkat çeken Av. Mehtap Akyüz, “Avukatlara çağrımızdır;  6 Şubat depremlerinin 11. ayında, depremde yakınlarını kaybeden ailelerin karşılaştığı hukuksal problemleri  dile getirmek için  adliyeler önünde  5 Ocak 2024 tarihinde adalet nöbeti tutacağız. Adalet nöbetimizi büyütmek için tüm avukatları dayanışmaya davet ediyoruz. Yaşanan haksızlıklara sessiz kalmamalıyız” diye konuştu.

“DEPREMİN ÜZERİNDEN 11 AY GEÇTİ,

BİZ HALA ADALET BEKLİYORUZ”

Av.Mehtap Akyüz Özcan, “Depremin ardından 11 ayın sonunda sorulmayan, cevaplanmayan soruları sorarak haykırıyoruz ve cevap istiyoruz. Adliyelerde dosyaların içerisinde olması gereken evraklar neden eksik ? Enkazlar daha depremin üzerinden 1 ay geçmeden neden kaldırıldı ? Bilirkişi raporları neden sonuçlanmadı ? Sonuçlananlar neden izaha muhtaç ? Depremin üzerinden 11 ay geçti biz hala adalet bekliyoruz. Mücadelemiz bitmedi. Depreme dirençli katlar talep etmek ve bir gün bir başkası bizim vermek zorunda kaldığımız mücadeleyi vermesin diye bizler sorumluların hak ettiği cezayı aldıkları güne kadar davaların takipçisi olacağız” dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.