“Gençler söz sahibi olacak”

Siyaset 29.04.2023 - 10:45, Güncelleme: 29.04.2023 - 10:45 2523+ kez okundu.
 

“Gençler söz sahibi olacak”

Türkiye İşçi Partisi Adana Milletvekili adayları Duygu Iılmaz ve Seda Aşkın, Çukurova Press Gazetesini ziyaret ederek Yönetim kurulu Başkanı Engin Kanber ve yazı işleri kadrosuna 14 Mayısta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri için yoğun bir çalışma temposuyla seçimlere hazırlandıklarını belirtti.
  ALİ BOZ/UMUT BAŞARAN   Türkiye İşçi Partisi Adana milletvekili adayları Duygu Yılmaz ve Seda Aşkın, Türkiye’de her genç, eğitimin ilk kademesinden son kademesine kadar eşit olanaklara erişeceğini belirterek, “ Gençlerimiz eğitimlerini tamamladıktan sonra işsiz, yoksul ve geleceksiz olmayacaklar. Üniversiteleri kayyumlardan, liselerimizi tarikat ve cemaat yapılandırmalarından arındıracağız. Öğrenci kardeşlerimiz Üniversite kampusların da baskı ve şiddete değil, bilimle muhatap olacaklar. Okullarda, sokaklarda siyasette söz sahibi gençler olacak” dedi. Yaşlıların gençler adına konuştuğu, gençlerin kaderine razı olduğu bir düzeni kabul etmediklerini ifade eden Yılmaz ve Aşkın şunları söyledi: “ Cumhuriyet’in 2. Yüzyılına, geleceğimiz olan gençler damga vuracak. Türkiye, gençlerin terk etmek değil, kalıp özgürce gelişimine katkı koymak isteyeceği bir ülke olacak. TİP olarak barışı ve kardeşliği savunacağız. Halklarımız arasına nefret tohumlarının ekilmesine, baskı ve şiddete karşıyız. Her ne sebeple yapılmış olursa olsun ve kimden gelirse halkta tedirginlik ve korku yaratan şiddet eylemlerinin karşısında duracağız.” Türkiye İşçi Partisi Adana Milletvekili adayları Duygu yılmaz ve Seda Aşkın, “ Yurttaşlara eğitim ve sağlık hizmetleri ile ihtiyacı kadar su, enerji, internet ve iletişim hizmetini tümüyle ücretsiz sağlayacağız. Enerji üretimi ve dağıtımını kamusal hale getireceğiz. Barınma ihtiyacını kara konu olmayacak şekilde sosyal konutlar aracılığıyla çözeceğiz. TİP olarak yurttaşların temel ve zorunlu ihtiyaçları asla rant ya da Kar konusu olamayacağını söylüyoruz. Bu halkçı anlayışı tüm gücümüzle savunacak, halkın bu kalın kırmızı çizgisinden bir adım bile geri atmayacağız” diye konuştular.  
Türkiye İşçi Partisi Adana Milletvekili adayları Duygu Iılmaz ve Seda Aşkın, Çukurova Press Gazetesini ziyaret ederek Yönetim kurulu Başkanı Engin Kanber ve yazı işleri kadrosuna 14 Mayısta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri için yoğun bir çalışma temposuyla seçimlere hazırlandıklarını belirtti.

 

ALİ BOZ/UMUT BAŞARAN

 

Türkiye İşçi Partisi Adana milletvekili adayları Duygu Yılmaz ve Seda Aşkın, Türkiye’de her genç, eğitimin ilk kademesinden son kademesine kadar eşit olanaklara erişeceğini belirterek, “ Gençlerimiz eğitimlerini tamamladıktan sonra işsiz, yoksul ve geleceksiz olmayacaklar. Üniversiteleri kayyumlardan, liselerimizi tarikat ve cemaat yapılandırmalarından arındıracağız. Öğrenci kardeşlerimiz Üniversite kampusların da baskı ve şiddete değil, bilimle muhatap olacaklar. Okullarda, sokaklarda siyasette söz sahibi gençler olacak” dedi.

Yaşlıların gençler adına konuştuğu, gençlerin kaderine razı olduğu bir düzeni kabul etmediklerini ifade eden Yılmaz ve Aşkın şunları söyledi: “ Cumhuriyet’in 2. Yüzyılına, geleceğimiz olan gençler damga vuracak. Türkiye, gençlerin terk etmek değil, kalıp özgürce gelişimine katkı koymak isteyeceği bir ülke olacak. TİP olarak barışı ve kardeşliği savunacağız. Halklarımız arasına nefret tohumlarının ekilmesine, baskı ve şiddete karşıyız. Her ne sebeple yapılmış olursa olsun ve kimden gelirse halkta tedirginlik ve korku yaratan şiddet eylemlerinin karşısında duracağız.”

Türkiye İşçi Partisi Adana Milletvekili adayları Duygu yılmaz ve Seda Aşkın, “ Yurttaşlara eğitim ve sağlık hizmetleri ile ihtiyacı kadar su, enerji, internet ve iletişim hizmetini tümüyle ücretsiz sağlayacağız. Enerji üretimi ve dağıtımını kamusal hale getireceğiz. Barınma ihtiyacını kara konu olmayacak şekilde sosyal konutlar aracılığıyla çözeceğiz. TİP olarak yurttaşların temel ve zorunlu ihtiyaçları asla rant ya da Kar konusu olamayacağını söylüyoruz. Bu halkçı anlayışı tüm gücümüzle savunacak, halkın bu kalın kırmızı çizgisinden bir adım bile geri atmayacağız” diye konuştular.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.