Girit Mübadilleri Anı Evi açıldı

Kültür 21.05.2024 - 12:22, Güncelleme: 21.05.2024 - 12:22 2711 kez okundu.
 

Girit Mübadilleri Anı Evi açıldı

Çukurova Girit Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği MÜBADELE ANI EVİ açıldı.
  Seyhan Belediyesi tarafından restore edilen ÇERÇİ YUSUF KONAĞI’nda gerçekleştirilen etkinliğe Adana’nın eski fotoğrafçılarından Giritli Mübadil İbrahim Hançerli’nin fotoğraflarından oluşan sergi büyük ilgi gördü. Açılışa; Mersin, Tarsus Turunçlu ve Melemez Giritliler Derneği Yöneticileri ve kalabalık bir topluluk katıldı. Açılışta Çukurova Girit Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Selma Kırançeşme, Yönetim Kurulu Üyeleri Güray Gürkaş, Sabri Selviler, Eyüp Kesek, Fatma Cankar, Nilgün Ekmekçi, Neriman Hakkaani ve Fatih Uğur tarafından hazırlanan, ANI EVİ’ne bizzat Girit’ten getirilen bir çok eşya izlenime sunuldu. Özellikle davetliler için hazırlanan Girit usulü yumurtalı patates ve diğer ikramlar yenildi. Açılışa katılan Giritli Mübadil çocuğu ve torununun; katılımcılara birbirinden ilginç anılar ve öküler anlatırken; duygusall anlar da yaşanddı. Etkinlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi folklör ekibinin özel gösterisi de katılımcılaar tarafından beğenildi. Bu arada Çukurova Girit Mübadilleri Dernek Kurucu Başkanı Yüksel Hançerli; “BABAM VE AMCAM” adlı kitabını Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay’a takdim etti. Açılışa katılan Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay; Girit Mübadilleri’ninbir çok dram yaşadığını, terketmek zorunda kaldıkları yurtlarını bırakıp geldikleri Anadolu’da toplumsal yaşama uyum sağlarken, ülke ekonomisine de katkı sağladıklarını belirterek; bir dernek çatısı altında örgütlenipbiraraya gelerek, o acılı yıllara ait anıları ve öyküleri günümüze kadar taşıyıp; geçmişe ışık tuttuklarını dile getirdi.
Çukurova Girit Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği MÜBADELE ANI EVİ açıldı.

 

Seyhan Belediyesi tarafından restore edilen ÇERÇİ YUSUF KONAĞI’nda gerçekleştirilen etkinliğe Adana’nın eski fotoğrafçılarından Giritli Mübadil İbrahim Hançerli’nin fotoğraflarından oluşan sergi büyük ilgi gördü.

Açılışa; Mersin, Tarsus Turunçlu ve Melemez Giritliler Derneği Yöneticileri ve kalabalık bir topluluk katıldı. Açılışta Çukurova Girit Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Selma Kırançeşme, Yönetim Kurulu Üyeleri Güray Gürkaş, Sabri Selviler, Eyüp Kesek, Fatma Cankar, Nilgün Ekmekçi, Neriman Hakkaani ve Fatih Uğur tarafından hazırlanan, ANI EVİ’ne bizzat Girit’ten getirilen bir çok eşya izlenime sunuldu.

Özellikle davetliler için hazırlanan Girit usulü yumurtalı patates ve diğer ikramlar yenildi.

Açılışa katılan Giritli Mübadil çocuğu ve torununun; katılımcılara birbirinden ilginç anılar ve öküler anlatırken; duygusall anlar da yaşanddı.

Etkinlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi folklör ekibinin özel gösterisi de katılımcılaar tarafından beğenildi.

Bu arada Çukurova Girit Mübadilleri Dernek Kurucu Başkanı Yüksel Hançerli; “BABAM VE AMCAM” adlı kitabını Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay’a takdim etti.

Açılışa katılan Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay; Girit Mübadilleri’ninbir çok dram yaşadığını, terketmek zorunda kaldıkları yurtlarını bırakıp geldikleri Anadolu’da toplumsal yaşama uyum sağlarken, ülke ekonomisine de katkı sağladıklarını belirterek; bir dernek çatısı altında örgütlenipbiraraya gelerek, o acılı yıllara ait anıları ve öyküleri günümüze kadar taşıyıp; geçmişe ışık tuttuklarını dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.