“Kadınlara şiddet ve ayrımcılık son bulmalı”

Gündem 08.03.2026 - 16:43, Güncelleme: 08.03.2026 - 16:43 1716 kez okundu.
 

“Kadınlara şiddet ve ayrımcılık son bulmalı”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm yurtta olduğu gibi Adana’da da çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu üyeleri, “Kurtuluş Savaşı’nda toprağa düşen, Cumhuriyet’e can olan kahraman Türk kadınlarını saygıyla anıyoruz” ve “Atatürk ve Cumhuriyet ile kadın doktor, öğretmen, mühendis oldu. Yaşasın 8 Mart!” pankartlarını taşıyarak, yürüyüş gerçekleştirdi.
  >> SABİT ÖZKESER/ALİ BOZ   YÜRÜYÜŞE SÜMER İLE GEÇER DE KATILDI CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Adana Büyükşehir belediye Başkanvekili Güngör Geçer ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin de katılarak destek verdiği yürüyüşle ilgili yapılan açıklamada özetle, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, tarihsel kökeni itibarıyla bir anma ya da sembolik kutlama günü değil; emekçi kadınların sömürüye, eşitsizliğe ve baskıya karşı yürüttüğü sınıf  mücadelesinin simgesidir. Bugün özellikle kamuda çalışan kadın emekçilerin karşı karşıya bırakıldığı yapısal sorunların görünür kılınması ve bu sorunları üreten politikaların sorgulanması açısından kritik bir eşiktir” denildi. “İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NE YENİDEN DÖNÜLSÜN” Açıklamada ayrıca, “Kadınların kamusal alandan dışlanmasına, emeğin değersizleştirilmesine ve laiklik karşıtı uygulamalarla kadınların yaşam tarzlarına müdahale edilmesine karşı mücadele, sendikal mücadelenin ayrılmaz bir parçasıdır. Bu mücadele aynı zamanda demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletinin savunusudur. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak, kadınlara yönelik ayrımcılığın sona ermesi ve şiddetle etkin mücadele için yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesini savunuyoruz. Bu kapsamda, İstanbul Sözleşmesi’ne yeniden dönülmesini, 6284 sayılı yasanın eksiksiz uygulanmasını ve ILO 190 Sayıyı Şiddet ve Taciz Sözleşmesi’nin Türkiye tarafından onaylanmasını talep ediyoruz” görüşüne yer verildi.      
8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm yurtta olduğu gibi Adana’da da çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu üyeleri, “Kurtuluş Savaşı’nda toprağa düşen, Cumhuriyet’e can olan kahraman Türk kadınlarını saygıyla anıyoruz” ve “Atatürk ve Cumhuriyet ile kadın doktor, öğretmen, mühendis oldu. Yaşasın 8 Mart!” pankartlarını taşıyarak, yürüyüş gerçekleştirdi.

 

>> SABİT ÖZKESER/ALİ BOZ

 

YÜRÜYÜŞE SÜMER İLE GEÇER DE KATILDI

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Adana Büyükşehir belediye Başkanvekili Güngör Geçer ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin de katılarak destek verdiği yürüyüşle ilgili yapılan açıklamada özetle, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, tarihsel kökeni itibarıyla bir anma ya da sembolik kutlama günü değil; emekçi kadınların sömürüye, eşitsizliğe ve baskıya karşı yürüttüğü sınıf  mücadelesinin simgesidir. Bugün özellikle kamuda çalışan kadın emekçilerin karşı karşıya bırakıldığı yapısal sorunların görünür kılınması ve bu sorunları üreten politikaların sorgulanması açısından kritik bir eşiktir” denildi.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NE YENİDEN DÖNÜLSÜN”

Açıklamada ayrıca, “Kadınların kamusal alandan dışlanmasına, emeğin değersizleştirilmesine ve laiklik karşıtı uygulamalarla kadınların yaşam tarzlarına müdahale edilmesine karşı mücadele, sendikal mücadelenin ayrılmaz bir parçasıdır. Bu mücadele aynı zamanda demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletinin savunusudur. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak, kadınlara yönelik ayrımcılığın sona ermesi ve şiddetle etkin mücadele için yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesini savunuyoruz. Bu kapsamda, İstanbul Sözleşmesi’ne yeniden dönülmesini, 6284 sayılı yasanın eksiksiz uygulanmasını ve ILO 190 Sayıyı Şiddet ve Taciz Sözleşmesi’nin Türkiye tarafından onaylanmasını talep ediyoruz” görüşüne yer verildi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.