Narenciye üreticisi destek bekliyor
Narenciye üreticisi destek bekliyor
Adana Narenciye üreticisi girdi fiyatlarından şikayetçi. Üretici Emrah Tiring, “Hükümetimizden beklentimiz ton başına yapılacak olan desteklemenin açıklanmasını bekliyoruz.” dedi.
ALİ BOZ
ÜRETİCİ MAZOT ALIMINDA ZORLANIYOR
Maliyetlerin çok yüksek olması, mazot fiyatlarının yüksekliği nedeniyle üreticinin mazot alımında zorlandığını belirten Emrah Tiring, işçi sıkıntısı yaşadıklarını ifade ederek şunları söyled: “ İşçi maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı üreticileri zorda bırakıyor. (Aslında fiyatlar yüksek değil ama, çiftçi kazanamadığı için fiyatlar üreticiye yüksek geliyor.)Bu şartlar altında üretici ne yapacağını şaşırdı kaldı.”
NARENCİYE VE ŞEFTALİ DALLARDA KALIYOR
Mazot ve gübre desteğinin yükseltilmesini talep ettiklerini dile getiren Tiring, şöyle konuştu: “ Üreticiye verilen destekler yeterli değil. Üretici ne yapacağını bilemez duruma geldi. Maliyetler gün günü tutmuyor. Narenciye ve şeftali dallarda kalıyor. Önlem alınmazsa çiftçileri zor günler bekliyor.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
