Orman yangınları kontrol altına alındı

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.08.2023 - 10:59, Güncelleme: 21.08.2023 - 10:59 2534+ kez okundu.
 

Orman yangınları kontrol altına alındı

Adana'nın Kozan ilçesinde 5 ayrı noktada çıkan orman yangını kontrol altına alındı.
Turgutlu Mahallesi'nde ormanlık alanda bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye 20 arasöz, 2 su tankı ve onlarca Orman Bölge Müdürlüğü işçisi yönlendirildi. Yangın yerinin sarp ve kayalık arazi olduğu için 2 greyder de yol açma çalışması yaptı. Yangın, yaklaşık 2 saatlik müdahale sonunda kontrol altına alınırken bölgede ekiplerin soğutma çalışması sürüyor. Yangının 5 ayrı noktadan çıktığı öğrenildi. FEKE’DEKİ YANGIN EVLERE SIÇRAMADAN ÖNLENDİ  Adana’nın Feke ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin müdahalesi ile evlere sıçramadan söndürüldü. Feke ilçesine bağlı Ormancık Mahallesi'nde öğlen saatlerinde ormanlık alandan dumanlar yükseldiğini gören vatandaşlar, durumu yetkililere bildirdi. Bölgeye sevk edilen Feke Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı orman yangın söndürme ekiplerinin kısa sürede müdahalesi ile yangın yayılmadan ve evlere sıçramadan söndürüldü. Kızılçam ağaçlarının zarar gördüğü yangın ekiplerin erken müdahalesi ile kısa sürede söndürülürken, bölgede soğutma çalışması sürüyor.
Adana'nın Kozan ilçesinde 5 ayrı noktada çıkan orman yangını kontrol altına alındı.


Turgutlu Mahallesi'nde ormanlık alanda bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye 20 arasöz, 2 su tankı ve onlarca Orman Bölge Müdürlüğü işçisi yönlendirildi. Yangın yerinin sarp ve kayalık arazi olduğu için 2 greyder de yol açma çalışması yaptı. Yangın, yaklaşık 2 saatlik müdahale sonunda kontrol altına alınırken bölgede ekiplerin soğutma çalışması sürüyor. Yangının 5 ayrı noktadan çıktığı öğrenildi.

FEKE’DEKİ YANGIN

EVLERE SIÇRAMADAN ÖNLENDİ

 Adana’nın Feke ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin müdahalesi ile evlere sıçramadan söndürüldü.
Feke ilçesine bağlı Ormancık Mahallesi'nde öğlen saatlerinde ormanlık alandan dumanlar yükseldiğini gören vatandaşlar, durumu yetkililere bildirdi. Bölgeye sevk edilen Feke Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı orman yangın söndürme ekiplerinin kısa sürede müdahalesi ile yangın yayılmadan ve evlere sıçramadan söndürüldü. Kızılçam ağaçlarının zarar gördüğü yangın ekiplerin erken müdahalesi ile kısa sürede söndürülürken, bölgede soğutma çalışması sürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.