“Tarım aracıları (elciler) sahipsiz”

Ekonomi 03.11.2023 - 11:10, Güncelleme: 03.11.2023 - 11:10 2557+ kez okundu.
 

“Tarım aracıları (elciler) sahipsiz”

Çukurova Tarım Araçları (ELCİLER) Derneği Başkanı Mehmet Celal Şenateş, “ Elciler sahipsiz, İşverenin bize yani tarım aracılarına sahip çıkmasını istiyoruz.” dedi.
>> ALİ BOZ/ŞEYDA TURAÇLAR   Çukurova Bölgesinde 600 üyesinin bulunduğunu kayıtdışı ile birlikte bin kişiyi bulduklarını belirten Şenateş, tarım işçilerinin ve tarım işçileri taşıyan servislerin ücretlerinin belirlenmesinde yetkili olduklarını belirtti. Şenateş, Türkiye’de tarımın kalbi olarak bilinen Çukurova’da işverenlerin konaklama, elektrik ve su tahsis etmesi gerekirken, etmediklerini belirterek, şunları söyledi: “Valilik, Belediyeler, Kaymakamlıklar ve muhtarlar bize konaklama yeri vermedikleri gibi elektrik ve su konusunda da bizleri mahsur bırakıyorlar. Bu konuda yetkililerden destek istiyoruz. Mağduruz ve bize sahip çıkılmasını istiyoruz. Ayrıca, tarım işçilerini taşıyan servis araçlarına da gereken destek verilmiyor. Tarım işçilerini taşıyan servis araçlarına da gereken hassasiyetin gösterilmesini bekliyoruz.” Yabancı uyruklulara elcilik ve tarım aracı kullanmasının önüne geçilmesini isteyen Çukurova Tarım Araçları (ELCİLER) Derneği Başkanı Mehmet Celal Şenateş, şöyle konuştu:  “ Yabancı uyruklu kişilerin elcilik yapması ve tarım aracı kullanması yasalara göre yasaklanmıştır. Bu durum karşısında bunların engellenmesi gerekmektedir. Bu kişiler tarım işçisi olarak çalışabilirler. Bundan dolayı bir sıkıntı yaşanmaz. Ama elcilik ve tarım aracı kullanmaları yasaklanmalıdır.” Şenateş ayrıca, Çukurova’da işçi sıkıntısının bulunmadığına da dikkat çekerek, “ Şu anda 72 bin tarım işçisi çalışıyor. Bu bazı zamanlarda 100 bin kişiye ulaşıyor, Çukurova da iş çok, işçi de çok fakat barınacak yerimiz yok. Bu insanların sorunlarını çözmek için seferber olmuş durumdayız. Bizlerin sorunlarına sahip çıkılmasını istiyoruz. Yani kısacası işverenlerin bize sahip çıkmasını istiyoruz. Tarım elcileri ve tarım işçilerinin sıkıntılarının çözülmelerini bekliyoruz. Elciler Tarım aracıları, işveren Çiftçi ve ihracatçı ve bu alanda çalışan tarım işçilerini bir arada tutan köprü gibidirler” dedi. Çukurova Tarım Araçları (ELCİLER) Derneği Başkanı Mehmet Celal Şenateş, açıklamasının sonunda, “Bizler çiftçinin ve ihracatçının yanındayız. Türkiye’de Çukurova tarımı ülkenin gözbebeği olan bir bölgedir. Bizim buraya işçi kazandırmak için çiftçi ve narenciye şirketleri ve ihracatçı Birliğinin tarım işçilerinin kalıcı ve göçmen konaklayıp kalabileceği Valilik, Kaymakamlık, İl ve İlçe Belediye Başkanlarının bulunduğu bölgelerde hazine arazileri veya Milli Emlak olan arazilerin tarım işçileri ve tarım araçlarına işçilerin düzenli bir şekilde konaklayıp yaşayabileceği bir ortam tahsis edilmesini talep ediyoruz. Böylelikle Çukurova’da işçi sıkıntısının olmayacağını taahhüt ediyoruz” diye konuştu.  
Çukurova Tarım Araçları (ELCİLER) Derneği Başkanı Mehmet Celal Şenateş, “ Elciler sahipsiz, İşverenin bize yani tarım aracılarına sahip çıkmasını istiyoruz.” dedi.

>> ALİ BOZ/ŞEYDA TURAÇLAR

 

Çukurova Bölgesinde 600 üyesinin bulunduğunu kayıtdışı ile birlikte bin kişiyi bulduklarını belirten Şenateş, tarım işçilerinin ve tarım işçileri taşıyan servislerin ücretlerinin belirlenmesinde yetkili olduklarını belirtti.

Şenateş, Türkiye’de tarımın kalbi olarak bilinen Çukurova’da işverenlerin konaklama, elektrik ve su tahsis etmesi gerekirken, etmediklerini belirterek, şunları söyledi:

“Valilik, Belediyeler, Kaymakamlıklar ve muhtarlar bize konaklama yeri vermedikleri gibi elektrik ve su konusunda da bizleri mahsur bırakıyorlar. Bu konuda yetkililerden destek istiyoruz. Mağduruz ve bize sahip çıkılmasını istiyoruz. Ayrıca, tarım işçilerini taşıyan servis araçlarına da gereken destek verilmiyor. Tarım işçilerini taşıyan servis araçlarına da gereken hassasiyetin gösterilmesini bekliyoruz.”

Yabancı uyruklulara elcilik ve tarım aracı kullanmasının önüne geçilmesini isteyen Çukurova Tarım Araçları (ELCİLER) Derneği Başkanı Mehmet Celal Şenateş, şöyle konuştu:

 “ Yabancı uyruklu kişilerin elcilik yapması ve tarım aracı kullanması yasalara göre yasaklanmıştır. Bu durum karşısında bunların engellenmesi gerekmektedir. Bu kişiler tarım işçisi olarak çalışabilirler. Bundan dolayı bir sıkıntı yaşanmaz. Ama elcilik ve tarım aracı kullanmaları yasaklanmalıdır.”

Şenateş ayrıca, Çukurova’da işçi sıkıntısının bulunmadığına da dikkat çekerek, “ Şu anda 72 bin tarım işçisi çalışıyor. Bu bazı zamanlarda 100 bin kişiye ulaşıyor, Çukurova da iş çok, işçi de çok fakat barınacak yerimiz yok. Bu insanların sorunlarını çözmek için seferber olmuş durumdayız. Bizlerin sorunlarına sahip çıkılmasını istiyoruz. Yani kısacası işverenlerin bize sahip çıkmasını istiyoruz. Tarım elcileri ve tarım işçilerinin sıkıntılarının çözülmelerini bekliyoruz. Elciler Tarım aracıları, işveren Çiftçi ve ihracatçı ve bu alanda çalışan tarım işçilerini bir arada tutan köprü gibidirler” dedi.

Çukurova Tarım Araçları (ELCİLER) Derneği Başkanı Mehmet Celal Şenateş, açıklamasının sonunda, “Bizler çiftçinin ve ihracatçının yanındayız. Türkiye’de Çukurova tarımı ülkenin gözbebeği olan bir bölgedir. Bizim buraya işçi kazandırmak için çiftçi ve narenciye şirketleri ve ihracatçı Birliğinin tarım işçilerinin kalıcı ve göçmen konaklayıp kalabileceği Valilik, Kaymakamlık, İl ve İlçe Belediye Başkanlarının bulunduğu bölgelerde hazine arazileri veya Milli Emlak olan arazilerin tarım işçileri ve tarım araçlarına işçilerin düzenli bir şekilde konaklayıp yaşayabileceği bir ortam tahsis edilmesini talep ediyoruz. Böylelikle Çukurova’da işçi sıkıntısının olmayacağını taahhüt ediyoruz” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.