Türk-İş 4. Bölge Başkanı Edip Gülnar: Zorlu bir süreci geride bıraktık
Türk-İş 4. Bölge Başkanı Edip Gülnar: Zorlu bir süreci geride bıraktık
Türk-İş 4. Bölge Başkanı Edip Gülnar, Kamuda 600 bin işçiyi ilgilendiren, Toplu İş Sözleşme görüşmelerinin bağıtlanmasının ardından yaptığı değerlendirmede “Geldiğimiz noktada işçinin mağdur edilmediği bir sözleşme gerçekleşti” dedi.
Her ay yapılan Başkanlar Kurulu toplantısı Türk-İş 4. Bölge Başkanlığında Edip Gülnar’in Başkanlığında Türk-İş’e bağlı Sendika Başkanlarının katılımı ile gerçekleşti. Yerel ve Ülke gündeminin ele alındığı toplantıda Sendikaların Adana Şube Başkanları, Kamuda imza altına alınan toplu iş sözleşmesinin iş yerlerindeki yansımasını Bölge Başkanı Edip Gülnar’a aktardılar.
Konuşmaların ardından genel bir değerlendirme yapan Türk-İş 4. Bölge Başkanı Edip Gülnar, “Uzun süren müzakerelerin sonucunda 600 bin kamu işçisini kapsayan Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü imza altına alındı. Zorlu bir süreç geride kaldı, Türk-İş olarak çok mücadele verdik işçinin emekçinin hak ettiği sözleşmeyi yapabilmek adına tüm yolları kullandık. 81 ilimizde basın açıklamaları, oturma eylemleri, işe gitmeme, iş yerini terk etmeme gibi eylemlerde bulunduk. Hükümetin, verdiği teklifleri kendi iç bünyemizde değerlendirdiğimiz gibi işçi kardeşlerimizin de görüşlerini alarak gelinen son durumu kamuoyu ile paylaştık. İş barışışının korunması, işçi kardeşlerimizin huzuru ve daha fazla mağdur olmaması için çok ta arzulamasak da sağduyulu davranın işçilerimizin yüzde 90’lara varan kesimin olurlarıyla, Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokole imza attık. Başta da ifade ettiğim gibi geldiğimiz noktada işçi kardeşlerimizin, büyük bir bölümünün olurlarıyla bu noktaya gelindi” dedi.
Türk-İş 4. Bölge Başkanı Edin Gülnar, çalışma hayatının içinde bulunduğu zorlukların aşılması, mevcut kazanımların üzerine yeni kazanımların alınması için birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek her çalışanın mutlak suretle sendikalı olması gerektiğine dikkat çekti. İşçinin, emekçinin üye olduğu sendikaya her koşulda sahip çıkması gerektiğini de ifade eden Gülnar, “Daha güzel günleri hep birlikte inşa etmek için safları sıklaştırmalı, örgütlü mücadelemize sekte uğratmadan birlikte daha aydınlık bir Türkiye için birlikte yürümeliyiz” ifadelerini kullandı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.