Ak Parti’nin en düşük emekli aylığını yükseltilmesine ilişkin yaptığı düzenleme geçtiğimiz hafta yüce mecliste kabul gördü ve en düşük emekli aylığı maaşı 20 Bin TL. olarak belirlendi.
Yapılan bu düzenlemeye göre 4 milyonun üzerinde emekli bu düzenlemeden faydalanacakmış. Bana göre, Devlet Baba “Verebileceğim bu” dedi, yani Devlet Baba yaptığı bu artışla en düşük emekli aylığı alan emeklilere 2 ekmek vermiş oldu.
Muhterem okurlarımız, emekliler Devlet Babanın annesi ve babasıdır. Hz.Kur’an’da Rabbimiz evlatlara, anne ve babanızın yanınızda ise onlara “Şefkatli davranın, off demeyin” demektedir. Devlet Baba, Rabbimizin bu ayetini esas alıp emeklilere sahip çıkarak daha da fazlasını yapmalıydı. Ancak hayat devam ediyor. Bu devam eden hayatta emekliler için sağlıklı yaşayabilmelerinde başvurdukları alile hekimlikleri, hastaneler, yapılan ameliyatlar ve kullandıkları ilaçlar emeklilere reva görülen bu emekli maaşından kesinti yapmadan yani, sağlıkla ilgili masrafları Devlet Baba karşılayarak, çok zor şartlar altında yaşama mecburiyetinde bırakılan tüm emeklilere bir bakıma sahip çıkmak
Bu noktada Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli, “Terörsüz Türkiye Projesine gösterdiği duyarlılığı, Cem Evlerinin ibadethane kabul edilmesinde ortaya koyduğu birleştiriciliği, Suriye’nin toprak bütünlüğüne sahip çıkışındaki kükreyişi ve Maduro’nun kaçırışılındaki haklı haykırışının benzerlerini emekli içinde yapmış olsaydı, 14 ay önce söylediği “Emeklilere Seyyanen zam” sözü askıda kalmazdı. Sayın Devlet Bahçeli, askıda kalan sözüne sadık kalarak bugün emeklilerin sağlıklı kalması noktasında doktor, hastane, ilaç gibi tüm masrafların Devlet Baba tarafından karşılanmasını gündeme getirir ise 14 ay önce emekliye sahip çıkma sözünü kısmen da olsa yerine getirmiş olur.
Unutmamalıdır ki, her emekli gençliğini, gençken sahip olduğu fiziki gücünü çeşitli noktalarda ülkesi için harcamıştır. Ülke sevdalısı olan her emekliye sahip çıkmak da ülkeyi yönetenlerin asli görevi olmalıdır. Bu anlayış ülkeyi yönetenlerde yeşerdiği zaman emekliye sahip çıkmak, emekliyi mutlu etmek, ülkeyi yönetenleri de mutlu eder.
Umarım ki, öyle olur ve bu güzellik emeklileri sevindirir.
