HASAN BASRİ YAVUZ
Köşe Yazarı
HASAN BASRİ YAVUZ
 

Sorunlar yardımlaşarak çözümlenmeli..

  Muhterem okurlarımız öyle ki bir çağda yaşıyoruz ki, hepimizin her gün çeşitli sorunları karşımıza Toros dağları gibi çıkıyor. Karşımıza çıkan bu sorunları tek başımıza çözmeye kalkmak olumsuz bir çok sonucu karşımıza getiriyor. Bu olumsuzlukları yaşamama noktasında mutlaka yardım almamız bir başka değişle yardımlaşmamız zaruri oluyor. Kendimin okumasına katkıda bulunduğum manevi kızlarımdan birisini bana ait boş olan evime yerleştirme mutluluğunu yaşadım. Manevi kızım kendi düşüncesiyle benim adıma ev kirası olarak bir ödemede bilinmiş. Bunu öğrendiğimde vergi ödeyip ödemeyeceğimi bu konunun uzmanı bugün ASKİ Genel Müdürlüğünü yapan Sayın Mansur Aladağ’a danıştım. Bu kıymetli dostumuzun bana verdiği bilgiler doğrultusunda vergi ödemem gerektiğini öğrendim. Ve yine sayın Aladağ’ın önerisi ile vergi dairesi müdürü sayın Seyfettin Şimşek beyin makamına gittim. İnsan odaklı hizmet veren sayın Şimşek, beni dinledi elimdeki evraklara baktı ve kendi görevlisini davet ederek bana yapılması gereken tüm yardımların yapılmasını talimatlandırdı. Bu talimatlar doğrultusunda devletime borcumu ödedim. Şimdi sayın Mansur Aladağ bana yol göstermemiş olsaydı ve sayın Seyfettin Şimşek insan odaklı yardım yapmamış olsaydı. Benim devlete olan borcumu kısa sürede ödeme şansım mümkün olmazdı. Değerli okurlarımız bu misali vermekte gayem hepimizin her gün yukarıdaki gibi sorunları olmaktadır. İşte bu tip sorunları çözmenin yolu ve yöntemi dostlarımızın dan alacağımız yardımla mümkündür. Bunun için yapmamız gereken öncelikle dost seçiminde duyarlı olmalıyız. Kendimize istemediğimizin dostlarımıza da istememeliyiz. Bu anlayış toplumda hakim olduğunda hangi sorun olursa olsun o sorun dostlarımızın yardımı ile mutlaka çözüme kavuşur. Yıllardır Dostluğundan kardeşliğinden gurur duyduğum  ASKİ Genel Müdürü  Sayın Mansur Aladağ’a gösterdiği ilgiden dolmayı Sayın Seyfettin Şimşek’e de insan odaklı hizmetinden dolayı kalben teşekkür ederim. Umarım herkesin bu tip yardımsever dostları vardır. Bu dostları korumak bu insanlarla dostluğu devam ettirmek sorunların çözümünde önemlidir. Bu çağda bu tip dostların çok olması sorunsuz yaşamanın anahtarıdır. Rabbim herkese böylesine kıymetli dostlar nasip eylesin.
Ekleme Tarihi: 12 March 2025 - Wednesday

Sorunlar yardımlaşarak çözümlenmeli..

 

Muhterem okurlarımız öyle ki bir çağda yaşıyoruz ki, hepimizin her gün çeşitli sorunları karşımıza Toros dağları gibi çıkıyor.

Karşımıza çıkan bu sorunları tek başımıza çözmeye kalkmak olumsuz bir çok sonucu karşımıza getiriyor.

Bu olumsuzlukları yaşamama noktasında mutlaka yardım almamız bir başka değişle yardımlaşmamız zaruri oluyor.

Kendimin okumasına katkıda bulunduğum manevi kızlarımdan birisini bana ait boş olan evime yerleştirme mutluluğunu yaşadım.

Manevi kızım kendi düşüncesiyle benim adıma ev kirası olarak bir ödemede bilinmiş. Bunu öğrendiğimde vergi ödeyip ödemeyeceğimi bu konunun uzmanı bugün ASKİ Genel Müdürlüğünü yapan Sayın Mansur Aladağ’a danıştım.

Bu kıymetli dostumuzun bana verdiği bilgiler doğrultusunda vergi ödemem gerektiğini öğrendim. Ve yine sayın Aladağ’ın önerisi ile vergi dairesi müdürü sayın Seyfettin Şimşek beyin makamına gittim. İnsan odaklı hizmet veren sayın Şimşek, beni dinledi elimdeki evraklara baktı ve kendi görevlisini davet ederek bana yapılması gereken tüm yardımların yapılmasını talimatlandırdı.

Bu talimatlar doğrultusunda devletime borcumu ödedim. Şimdi sayın Mansur Aladağ bana yol göstermemiş olsaydı ve sayın Seyfettin Şimşek insan odaklı yardım yapmamış olsaydı. Benim devlete olan borcumu kısa sürede ödeme şansım mümkün olmazdı.

Değerli okurlarımız bu misali vermekte gayem hepimizin her gün yukarıdaki gibi sorunları olmaktadır. İşte bu tip sorunları çözmenin yolu ve yöntemi dostlarımızın dan alacağımız yardımla mümkündür. Bunun için yapmamız gereken öncelikle dost seçiminde duyarlı olmalıyız. Kendimize istemediğimizin dostlarımıza da istememeliyiz.

Bu anlayış toplumda hakim olduğunda hangi sorun olursa olsun o sorun dostlarımızın yardımı ile mutlaka çözüme kavuşur. Yıllardır Dostluğundan kardeşliğinden gurur duyduğum  ASKİ Genel Müdürü  Sayın Mansur Aladağ’a gösterdiği ilgiden dolmayı Sayın Seyfettin Şimşek’e de insan odaklı hizmetinden dolayı kalben teşekkür ederim.

Umarım herkesin bu tip yardımsever dostları vardır. Bu dostları korumak bu insanlarla dostluğu devam ettirmek sorunların çözümünde önemlidir. Bu çağda bu tip dostların çok olması sorunsuz yaşamanın anahtarıdır. Rabbim herkese böylesine kıymetli dostlar nasip eylesin.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.