Eser Mavruk’un adı ölümsüzleştirildi

Yaşam 27.09.2023 - 11:21, Güncelleme: 27.09.2023 - 11:21 2922+ kez okundu.
 

Eser Mavruk’un adı ölümsüzleştirildi

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve “Yüzyılın felaketi” olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 depremlerin etkilediği 11 il arasında yer alan Adana’da oturduğu binanın yıkılması sonucu hayatını kaybeden Eser Mavruk’un adı hem öğrencisi olduğu hem de öğretmen olarak görev yaptığı Yüreğir’deki Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde adı yaşatılacak.
  >> SABİT ÖZKESER     İSMİ ÇOK AMAÇLI SPOR KOMPLEKSİNE VERİLDİ Bir zamanlar okul sıralarında öğrencisi olduğu okulda, öğretmenlik yapan 47 yaşındaki bir çocuk babası Eser Mavruk’un isminin yaşatılması için yaptırılan Çok Amaçlı Spor Kompleksi’nin açılış törenine Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü  Murat Çelik, Okul Müdürü Hakan Yalınız, öğretmenler, öğrenciler ve veliler ile Eser Mavruk’un ailesi katıldı. Törende konuşan Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hakan Yalınız, okullarında tarihi bir gün yaşadıklarını belirterek, “Okulumuzda 2010 yılından 2023 yılına kadar Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni olarak görev yapan Eser Mavruk öğretmenimizin adının Çok Amaçlı Spor Kompleksi’ne verilmesi töreninde bir araya gelmiş bulunmaktayız” dedi. “ÖĞRETMENİMİZ HEP KALBİMİZDE YAŞAYACAK” Okul Müdürü Yalınız, “6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli  depremin etkisiyle Adana’da Süleyman Demirel Bulvarı’ndaki yıkılan binada öğretmenimizi kaybetmiştik.Acımız çok büyük.  O günden bugüne kadar öğretmenimizi hep kalbimizde, duygularımızda hissederek acımızı yaşıyoruz. Okul yönetimi , öğretmenlerimiz,  velilerimiz ve öğrencilerimizle yaptığımız istişare sonucunda spor salonuna uygun olması yönünde yaptığımız başvurunun kabul edilmesi sonucu kendisine çok teşekkür ederiz. Eser Mavruk öğretmenimizin babası  da 1977’de açılan okulda idarecilik ve öğretmenlik yapmıştı. 1979 yılından 2 yıl sonra Gazi Mavruk öğretmenimiz bu okulda göreve devam ederek  2012 yılına kadar idarecilik yaparak çok uzun yıllar hizmet etmiştir.  Bu okulun her köşesinde imzası olan bir ağabeyimiz” diye konuştu. BABASI DA AYNI OKULDA 33 YIL GÖREV YAPMIŞTI Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hakan Yalınız’ın ardından konuşan Beden Eğitim Öğretmeni Eser Mavruk’un Babası Gazi Mavruk ise öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “Müdürümüzün de söylediği gibi 33 yıldır bu okulda görev yaptım ve bundan dolayı da onur duyuyorum. Sizin gibi gençlerin karşısında bu yaşımda bile heyecanlanıyorum. Bugünkü toplanmamızın nedeni olan 6 şubatta gerçekleşen depremde sizin öğretmeniz olan Eser Mavruk’u kaybettik.Bugün de onun adını yaşatmak için devletimizin verdiği olanaklarla ve Kaymakamımızın olurlarıyla bu töreni burada gerçekleştiriyoruz. Sizlere de burada bulunmanızdan dolayı teşekkür ediyor,gözlerinizden öpüyorum” diye konuştu. Daha sonra  Eser Mavruk Çok Amaçlı Spor Kompleksi Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Murak Çelik ve diğer katılımcılarla birlikte açılışı yapılarak spor salonu gezildi.              
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve “Yüzyılın felaketi” olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 depremlerin etkilediği 11 il arasında yer alan Adana’da oturduğu binanın yıkılması sonucu hayatını kaybeden Eser Mavruk’un adı hem öğrencisi olduğu hem de öğretmen olarak görev yaptığı Yüreğir’deki Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde adı yaşatılacak.

 

>> SABİT ÖZKESER

 

 

İSMİ ÇOK AMAÇLI SPOR

KOMPLEKSİNE VERİLDİ

Bir zamanlar okul sıralarında öğrencisi olduğu okulda, öğretmenlik yapan 47 yaşındaki bir çocuk babası Eser Mavruk’un isminin yaşatılması için yaptırılan Çok Amaçlı Spor Kompleksi’nin açılış törenine Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü  Murat Çelik, Okul Müdürü Hakan Yalınız, öğretmenler, öğrenciler ve veliler ile Eser Mavruk’un ailesi katıldı. Törende konuşan Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hakan Yalınız, okullarında tarihi bir gün yaşadıklarını belirterek, “Okulumuzda 2010 yılından 2023 yılına kadar Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni olarak görev yapan Eser Mavruk öğretmenimizin adının Çok Amaçlı Spor Kompleksi’ne verilmesi töreninde bir araya gelmiş bulunmaktayız” dedi.

“ÖĞRETMENİMİZ HEP

KALBİMİZDE YAŞAYACAK”

Okul Müdürü Yalınız, “6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli  depremin etkisiyle Adana’da Süleyman Demirel Bulvarı’ndaki yıkılan binada öğretmenimizi kaybetmiştik.Acımız çok büyük.  O günden bugüne kadar öğretmenimizi hep kalbimizde, duygularımızda hissederek acımızı yaşıyoruz. Okul yönetimi , öğretmenlerimiz,  velilerimiz ve öğrencilerimizle yaptığımız istişare sonucunda spor salonuna uygun olması yönünde yaptığımız başvurunun kabul edilmesi sonucu kendisine çok teşekkür ederiz. Eser Mavruk öğretmenimizin babası  da 1977’de açılan okulda idarecilik ve öğretmenlik yapmıştı. 1979 yılından 2 yıl sonra Gazi Mavruk öğretmenimiz bu okulda göreve devam ederek  2012 yılına kadar idarecilik yaparak çok uzun yıllar hizmet etmiştir.  Bu okulun her köşesinde imzası olan bir ağabeyimiz” diye konuştu.

BABASI DA AYNI OKULDA

33 YIL GÖREV YAPMIŞTI

Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hakan Yalınız’ın ardından konuşan Beden Eğitim Öğretmeni Eser Mavruk’un Babası Gazi Mavruk ise öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “Müdürümüzün de söylediği gibi 33 yıldır bu okulda görev yaptım ve bundan dolayı da onur duyuyorum. Sizin gibi gençlerin karşısında bu yaşımda bile heyecanlanıyorum. Bugünkü toplanmamızın nedeni olan 6 şubatta gerçekleşen depremde sizin öğretmeniz olan Eser Mavruk’u kaybettik.Bugün de onun adını yaşatmak için devletimizin verdiği olanaklarla ve Kaymakamımızın olurlarıyla bu töreni burada gerçekleştiriyoruz. Sizlere de burada bulunmanızdan dolayı teşekkür ediyor,gözlerinizden öpüyorum” diye konuştu.

Daha sonra  Eser Mavruk Çok Amaçlı Spor Kompleksi Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Murak Çelik ve diğer katılımcılarla birlikte açılışı yapılarak spor salonu gezildi.

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.