“Sahipsiz hayvanlarımız için acilen ‘Yaşam alanları’ kurulmalı”
“Sahipsiz hayvanlarımız için acilen ‘Yaşam alanları’ kurulmalı”
Adana Büyükşehir ve İlçe Belediyelerini Gönüllü İzleme Kurulu adına açıklama yapan KİHAYKO Başkanı Metin Yıldırım, “Sahipsiz hayvanlarımız için, başta ilçe belediyelerinin acilen "yaşam alanlarını kurmaları ve diğer uygulamaları" olmak üzere destek arayışımızı istişare toplantıları ile sürdürüyoruz” dedi.
DOHAYKO Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık, CANKOP Başkanı Sibel Seyitoğlu’nun da katıldığı toplantıda açıklama yapan KİHAYKO Başkanı Metin Yıldırım, önemli bir yerel demokrasi mekanizması olan muhtarlık kurumunun değerli mensubu muhtarların da aralarında olmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti. Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:
"Adana Büyükşehir ve İlçe Belediyelerini Gönüllü İzleme Kurulu" olarak, hayvanlara yönelik HİZMET vermeyi hep öteleyen belediyeleri KİTLE gücü ile zorlayarak çalıştırmak için destek arayışlarımız sürüyor. Bu haftaki 8. İstişare Toplantımızda, ilk kuruluşu 1800’lü yılların başında olan ve günümüzde önemli bir yerel demokrasi mekanizması işlevi gören kadim MUHTARLIK KURUMUNUN değerli mensupları olan MUHTARLARIMIZLA “Hayvan Hakları 8. İSTİŞARE Toplantısında” birlikte olduk.20 yıldır belediyelerin bakımevi kurmayıp kısırlaştırma yapmamasından dolayı üremenin kontrol altına alınamadığını, şimdi de hiç bir alt yapısı hazırlanmadan tamamen toplamaya yönelik çıkarılan kanunun da sorunu çözmeyeceğini, sokak hayvanı sorununun ana kaynağının tarım hayvancılık ile uğraşan kırsalda yaşayan vatandaşların korumacı bekçi köpeklerinin sahiplerince atılan yavruları olduğunu değerli muhtarlarımıza anlattık.”
Adana Büyükşehir ve İlçe Belediyelerini Gönüllü İzleme Kurulu adına açıklama yapan KİHAYKO Başkanı Metin Yıldırım, “Yerel bazda ise, Adana Merkez İlçeleri ÇUKUROVA, SEYHAN, SARIÇAM ve YÜREĞİR ilçelerinin aylar öncesinden bitmiş olması gereken Doğal Yaşam Alanlarını hala daha bitirmeyip, ama sürekli köpek toplayıp Büyükşehir’e yollamalarının sıkıntılarını anlattık. Büyükşehir yaşam alanı zaten doldu. Bu aşamada, zorunlu olarak toplanan hayvanların insani vicdani koşullarda yaşatılması için belediyelerin DOĞAL YAŞAM ALANLARININ hızla kurulmasında ve kısırlaştırmanın bakımın iyi koşullarda yapılması hususunda muhtar dostlarımızın desteği konusunda hemfikir olduk. Muhtar dostlarımız kendi aralarında bir gönüllü ekip oluşturup, valimize, kaymakamlara ve belediye başkanlarına giderek hayvanların yaşam haklarını da koruyarak çözümler konusunda bize destek vereceklerini söylemelerini alkışlarla karşıladık. Adana'da hiç olmayan sağanak yağış ve soğuk havaya rağmen toplantımıza katılan Ayhan Karaali - Dörtağaç mahallesi, Arif Tünk Koyunlu Mahallesi, Fahrettin Erol Kocavezir Mahallesi, Şafak Şenbayrak Döşeme Mahallesi Mehmet Emin Balaban Köprülü Mahallesi, Ali Kuybek Köprügözü Mahallesi muhtar dostlarımızın varlığı bizim için paha biçilmez değerdedir.Ayrıca, izleme kurulumuzun muhterem üyelerinin varlık ve desteklerine de çok teşekkür ederiz” diye konuştu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
