Yaşanabilecek şehirler arasında Adana’da var

Ekonomi 28.12.2022 - 09:59, Güncelleme: 16.01.2023 - 07:03 1559+ kez okundu.
 

Yaşanabilecek şehirler arasında Adana’da var

194 ülkeden 15 bin yöresel yemekler arasından seçilen, Dünyanın en iyi 100 yemeği listesinde dillere destan Adana Kebabı ilk 100’e girerek 81. sırada yerini aldı.
ELİF HALLAÇOĞLU   Dünya mutfaklarından ‘özel lezzetler nerede bulunur’ denilince dünyada akla ilk gelen sitelerden biri olan ve içeriğinde tüm dünyadan yemeklere yer veren Tasteatlas, 2022'nn en iyi mutfaklarını ve yemeklerini 15 bin yöresel yemek arasından seçti. Geçtiğimiz günlerde bir Alman dergisi tarafından yaşanabilecek 10 şehirden biri seçilen Adana ise listede Adana Kebap ile yerine aldı. Bir gastronomi ülkesi olan Türkiye ise ilk yüze 11 yemek birden soktu. Dünyanın en iyi 100 yemeği listesinde Cağ Kebabı 9., Şiş Kebabı 14., Mantı 22., Ali Nazik 45., Döner Kebap 48., Tantuni 74., Hünkar Beğendi 75., Çöp şiş 80., Adana Kebap 81., Sarma 92., sıraya girebildi. Dillere destan olan damaklarda mükemmel bir tat bırakan dünyaca ünlü futbolcuların bile sipariş ettiği Adana Kebabı ise listeye ancak 81. Sıradan girebildi. Bu duruma hem Adanalılar hem de kebap ustaları tepki gösterdi. Kebap ustaları dünyadan bir çok insanın sırf Adana Kebabı yemek için kente geldiğini bu nedenle kebap turizmi oluştuğunu bu yemek listesinin neye ve kime göre yapıldığını bilmek istediklerini Adana Kebabın mutlaka ilk 10 da olması gerektiğini söyledi. Adanalılar ise Adana Kebabın 81. Sırada olmasına bir anlam veremediklerini bütün dünyanın beğenip yediği kebabın mutlaka ilk 10 da olması gerektiğini belirtti. Tasteatlas’ın açıkladığı listesinin bir diğer önemli noktası ise Dünyanın en iyi 100 yemeği listesinde 81. sıradan yer alan Adana Kebabının en lezzetlisinin Adana’da yiyebileceğinize dair bilginin de verilmiş olması. 194 ülkede 15 bin yöresel yemek arasından seçilen Dünyanın en iyi 100 yemeği listesine Adana Kebabı 81. sıradan listeye girdi
194 ülkeden 15 bin yöresel yemekler arasından seçilen, Dünyanın en iyi 100 yemeği listesinde dillere destan Adana Kebabı ilk 100’e girerek 81. sırada yerini aldı.

ELİF HALLAÇOĞLU

 

Dünya mutfaklarından ‘özel lezzetler nerede bulunur’ denilince dünyada akla ilk gelen sitelerden biri olan ve içeriğinde tüm dünyadan yemeklere yer veren Tasteatlas, 2022'nn en iyi mutfaklarını ve yemeklerini 15 bin yöresel yemek arasından seçti.

Geçtiğimiz günlerde bir Alman dergisi tarafından yaşanabilecek 10 şehirden biri seçilen Adana ise listede Adana Kebap ile yerine aldı.

Bir gastronomi ülkesi olan Türkiye ise ilk yüze 11 yemek birden soktu. Dünyanın en iyi 100 yemeği listesinde Cağ Kebabı 9., Şiş Kebabı 14., Mantı 22., Ali Nazik 45., Döner Kebap 48., Tantuni 74., Hünkar Beğendi 75., Çöp şiş 80., Adana Kebap 81., Sarma 92., sıraya girebildi.

Dillere destan olan damaklarda mükemmel bir tat bırakan dünyaca ünlü futbolcuların bile sipariş ettiği Adana Kebabı ise listeye ancak 81. Sıradan girebildi. Bu duruma hem Adanalılar hem de kebap ustaları tepki gösterdi. Kebap ustaları dünyadan bir çok insanın sırf Adana Kebabı yemek için kente geldiğini bu nedenle kebap turizmi oluştuğunu bu yemek listesinin neye ve kime göre yapıldığını bilmek istediklerini Adana Kebabın mutlaka ilk 10 da olması gerektiğini söyledi.

Adanalılar ise Adana Kebabın 81. Sırada olmasına bir anlam veremediklerini bütün dünyanın beğenip yediği kebabın mutlaka ilk 10 da olması gerektiğini belirtti.

Tasteatlas’ın açıkladığı listesinin bir diğer önemli noktası ise Dünyanın en iyi 100 yemeği listesinde 81. sıradan yer alan Adana Kebabının en lezzetlisinin Adana’da yiyebileceğinize dair bilginin de verilmiş olması.

194 ülkede 15 bin yöresel yemek arasından seçilen Dünyanın en iyi 100 yemeği listesine Adana Kebabı 81. sıradan listeye girdi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.