Hasan Bıldırcın: ADAMOS Adana’ya bir an önce kazandırılmalı
Hasan Bıldırcın: ADAMOS Adana’ya bir an önce kazandırılmalı
Adana’da binlerce kişiye istihdam sağlayacak olan ve kentin ihracatının artmasıyla birlikte ekonomisini canlandıracak olan Adana İhtisas Mobilya Sanayi Sitesi (ADAMOS) için 18 Şubat 2026 tarihinde Adana Sanayi Odası’nda tanıtım toplantısı gerçekleştirilecek.
>> SABİT ÖZKESER
SARIÇAM GÖZTEPE BÖLGESİNDEKİ
ADAMOS’TA 204 İŞYERİ YER ALACAK
S.S.Sarıçam Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Bıldırcın, 2018 yılında dönemin Valisi ve şimdiki Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş’ın büyük desteğiyle kooperatifi kurduklarını vurgularken, Sarıçam Göztepe bölgesinde TOKİ Evleri bitişiğinde 924 bin 350 metrekare alanda hizmete girmesi planlanan projede mobilya üretimi üzerine 204 işyeri bulunduğunu söyledi.
“10 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK,
ADANA EKONOMİSİNİ CANLANDIRACAK”
ADAMOS’un bir an önce hizmete girebilmesi için devletin desteğini beklediklerini anlatan Bıldırcın, bu projenin tamamlanmasıyla birlikte 10 bin kişiye iş istihdamı sağlayacağını ve Adana ekonomisinin canlanmasına yol açacağını ifade etti. 550 ile 5500 metre arasındaki işyerlerinden oluşacak ADAMOS projesi ile ilgili yeni Adana Valisi Mustafa Yavuz’u yönetim ile birlikte ziyaret edeceklerini de belirten S.S.Sarıçam Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Bıldrırcın daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:
“MOBİLYA SEKTÖRÜNDE
ÜRETİM ÜSSÜ OLACAK”
“Sarıçam’da yaklaşık bir milyon metrekare alan içerisinde hizmete girmesi için mücadele ettiğimiz sanayi sitemizde üretim yaparak, mevcut olan ihracatımızı kat kat artıracağız ve burada binlerce insana iş istihdamı da sağlanacak. Mobilya sektöründe üretim üssü olmasına neden olacak bu projenin hızlandırılmasını ve Adana’ya kazandırılmasını istiyoruz. Bu projede sıfır atık hedefimiz ve kendi atıklarımızı da geri dönüşüme kazandıracağız. Her türlü atık ürünleri değerlendirip, çatıları yeşil enerji ile donatacağız. Sıfır atık ve karbon ayak izi ve yeşil enerji de projemiz dahilinde. Çevreci bir konumunda yer alacağız. Ayrıca; sitede yollarımız 20, 25 ve 40 metre olarak düzenlendi. Merkezde itfaiye, sağlık ocağı, cami ve idare binamız ile ticaret merkezi olmak üzere birçok güzellikleri de bulunduracağız.”
“ADANA İŞ DÜNYASINI
TANITIM TOPLANTISINA BEKLİYORUZ”
Bıldırcın, ADAMOS projesinin mkobilya sektöründe bir ilk olacağına dikkat çekerken, “18 Şubat 2026 Çarşamba günü yapacağımız kooperatif tanıtım toplantısına Adana Valimiz Mustafa Yavuz, projenin hayata geçirilmesi için destek veren şimdiki Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş, Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Sorumlusu Adana Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, kaymakamlar, belediye başkanları, oda başkanları ve iş dünyası temsilcilerini davet ediyoruz” diye konuştu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
